Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläinen live-klubi lopetti – paikalla myydään nyt pizzaa ja burgeria: "Keikkojen järjestäminen on suunnitelmissa"

Mäkelänkadun liikekeskuksessa eli Amerin vanhassa pääkonttorissa toimineen Cactus-ravintolan tilalle avattiin keväällä uusi Groovy-bistro.

Ensimmäisten kuukausien aikana Groovy on keskittynyt trendiruokiin, kuten napolilaiseen pizzaan ja smash-hampurilaisiin. Ala cartea laajennetaan loppukesästä. Tarjolla on nyt myös lounasta.

Groovyn yhteyteen aukeaa elokuun aikana sporttibaari. Yrittäjät viimeistelevät uutta baaritilaa entisen pyöräliikkeen paikalle. Sporttibaarin varustukseen kuuluu tv-ruutujen lisäksi myös biljardipöytä.

Osakkaisiin kuuluva Tiku Huotari uskoo, että Käpylän alueella on kysyntää uudelle ravintolalle.

– Tämä on hyvä sijainti ravintolalle, koska moni ajaa tästä ohi töistä kotiin.

Käpylässä ja sen lähistöllä on useita ravintoloita ja pizzerioita, kuten HU:n Helsingin Paras pizzeria -äänestyksen marraskuussa voittanut oulunkyläinen Capperi.

– Olemme ennenkin olleet paikoissa, missä on kovaa kilpailua. Tehdään mahdollisimman hyvin ne asiat, mitkä osataan, Huotari kertoo.

Texmex-ruokaa tarjoillut Cactus-tunnettiin myös keikkapaikkana, jossa järjestettiin säännöllisesti etenkin hiphop-, metalli ja rock-klubeja. Ravintolan ja samalla klubien toiminta loppui viime vuoden maaliskuussa.

– Käpylässä on paljon kulttuuritoimintaa. Meihin ollaan oltu jo yhteydessä. Keikkojen järjestäminen on ollut suunnitelmissa, tilaa täällä on sen verran paljon Musiikkityylit tulevat kuitenkin olemaan erilaisia kuin Cactuksessa.

Groovyn pop-up-pizzeria toimii Vallilan Konepajan terassialueella.

Lue juttu vuodelta 2020: Helsingistä katosi viikonloppuna jälleen yksi keikkapaikka­ –  yrittäjä paljasti yllätyskäänteen: "Jatko on mahdollinen"