Länsi-Uusimaa siirtyi kiihtymisvaiheeseen – kokoontumisrajoitukset halutaan laajentaa koko Uudenmaan alueelle, yksityistilaisuuksiin tuli vahva suositus

Länsi-Uusimaa ja sitä kautta koko HUS-alue siirtyivät torstaina 22.7. kiihtymisvaiheeseen, tiedottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS).

Päätöksen teki Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä.

Ryhmä esittää kokoontumisrajoitusten laajentamista koko Uudenmaan alueelle ja nykyisten kokoontumisrajoitusten jatkamista pääkaupunkiseudulla.

Koronavirustartunnat ovat nyt Uudellamaalla kasvussa viidettä viikkoa.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kertoo olevansa huolissaan kasvavista tartuntamääristä paitsi nuorten aikuisten myös vanhempien ikäryhmien keskuudessa.

– Valtaosa tartunnoista todetaan 18–29-vuotiailla, mutta viimeisen viikon aikana on myös 30–50-vuotiaiden tartuntamäärissä ollut nousua, HUS:n infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen sanoo tiedotteessa.

Tartunnoissa on näkynyt selkeää kasvua myös Länsi-Uudellamaalla.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, että myös yksityistilaisuuksissa noudatettaisiin kokoontumisista annettuja rajoituksia.

Yli 10 hengen kokoontumisia sisätiloissa ei tulisi järjestää, ellei niissä voida varmistua osallistujien välillä 2 metrin turvaetäisyyden ylläpitämisestä.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut