Juha äkkäsi oudon sakkoansan tutun ravintolan edustalla Helsingissä – ketjujohtaja: "Näyttää hämäävästi parkkipaikalta"

Töölössä sijaitsevan perinteisen ravintola Mestaritallin edustalla on outo parkkiansa, jota monet eivät huomaa.

Tämän sai kokea perinteikkäässä ravintolassa tällä viikolla asioinut Juha Heikkonen.

– Huomasimme, että ravintola oli remontin jälkeen avattu. Jätimme rutiininomaisesti autot pihalle parkkipaikalle ja menimme syömään.

Sisään mentyään Heikkonen huomasi kuitenkin ravintolan ikkunassa olevan kyltin: "Hyvä asiakas. ravintolalla on rajattu määrä pysäköintipaikkoja merkatulla alueella (16 kpl). Ole ystävällinen ja pyydä henkilökunnalta pysäköintitunnus. Huomaathan, että merenpuoleinen asfalttialue on Helsingin kaupungin puistoaluetta. Pysäköinti siellä on kielletty."

Ravintolassa aiemminkin asioineena Heikkonen sanoo hämmästyneensä entistä parkkipaikkaa, nykyistä puistoaluetta, johon moni oli kuitenkin parkkeerannut autonsa. Piha-alue on aikanaan toiminut ravintolan parkkipaikkana. Ravintolakäynnin aikana Heikkoselle selvisi, että asfaltoitu alue oli muutettu puistoksi.

– Minua hämmästytti tämä todella. Paikka näyttää aivan parkkipaikalta, ei puistolta. Se oli myös täynnä muitakin autoja.

Heikkonen sanoo, että myös ravintolan henkilökunta näytti olleen työllistetty parkkiasian kanssa.

– He sanoivat, että heillä menee paljon aikaa siihen, että he opastavat asiakkaita. Aikaa menee myös siihen, että he sekä selittävät asiaa asiakkaille että ottavat vastaan närkästynyttä palautetta.

Mestaritallin omistavan Restelin ketjujohtaja Kristian Helanne sanoo, että ongelma ei ole uusi, itse asiassa vuosien takainen, mutta edelleen ravintolalle jokapäiväinen.

– Asia on ollut jo pitkään näin. Ei tämä mikään uusi asia ole.

– Olemme sopineet henkilökunnan kanssa, että kysymme jokaiselta asiakkaalta, että ovatko he tulleet autolla ja parkkeeranneet autoille tarkoitetulle alueelle. Tämä juuri siitä syystä, ettei turhia sakkoja tulisi. Olemme kirjoittaneet asiakkaille varsinaiselle parkkipaikalle pysäköintitunnuksia.

Helanne sanoo työskennelleensä Restelillä kolme vuotta ja ainakin sen aikaa asfaltoitu alue on ollut puistona.

– Mutta onhan se hassua, että alue on asfaltoitua puistoaluetta. Puistoaluetta ei myöskään mitenkään ole merkitty. Paikka näyttää hämäävästi parkkipaikalta.

Restel on vuosien aikana yrittänyt käydä kaupungin kanssa keskustelua siitä, että ravintola saisi asfalttialueen tai ainakin osan siitä parkkipaikakseen, mutta turhaan.

– Keskustelut eivät ole edenneet.

Helanne sanoo ravintolan olevan jatkuvasti asian kanssa puun ja kuoren välissä.

– Meillä on sama intressi kuin asiakkaillakin ja se on se, että kukaan ei saisi sakkoja.

Puistoaluetta valvoo kaupungin pysäköinninvalvonta. Kunnallinen pysäköinninvalvoja vs. Lauri Uski sanoo, että alue on väärinpysäköinnin suhteen pysäköinnintarkastajille tuttu.

– No sanotaan jo näin ulkomuistista, että tiedän kyllä paikan. Sakkorysäksi en sitä kuitenkaan kutsuisi. Se on kaupungin normaalin pysäköinninvalvonnan piirissä.

Uski sanoo ymmärtävänsä autoilijoiden ärsyyntymisen.

– Ymmärrän huolen aivan täysin. Tuntuuhan se hiukan vaikeaselkoiselta, että asfalttialue olisi puistoa. Kaupunki voisi informoida asian paremmin.

Asfaltoitu alue on osa Toivo Kuulan puistoa. Alueella on aluepysäköintikielto. Tien varressa on pysäköintikieltoalue-merkki.

– Se tarkoittaa sitä, että kun merkin ohi ajaa, niin kaikkialla sillä alueella on voimassa aluepysäköintikielto ilman, että erillistä merkkiä olisi. Se on tietenkin valitettavaa, että ihmiset tuntevat huonosti merkin sisällön. Kaupunki voisi informoida asian paremmin.

Tilastoja tarkasteltuaan Uski toteaa, että kuluvan vuoden aikana Toivo Kuulan puistosta on määrätty kahdeksan pysäköintivirhemaksua.

– Verrokkilukuna viereiseltä Merikannontieltä, josta paikkaan käännytään, on samana aikana määrätty noin 140 pysäköintivirhemaksua.

Ravintolan virallista parkkipaikkaa valvoo Parkkipate.

"Se oli shokki" –  Parkkipatelta sakkoryöppy vääriin autopaikkoihin:  ex-poliisi Raimo riensi auttamaan iäkkäitä naapureita

Nyt räpsyy! Tässä on Helsingin uusi sakkorysä – "Osa jatkaa melkein motarinopeuksilla"

Tuttu sakkorysä otettiin jälleen erityistarkkailuun Helsingissä – yrittäjä: "Jalankulkijoille yksi alueen vaarallisimmista"

Uusi sakkorysä? Joukkoliikennekaduksi muuttuneella Hämeentiellä heti ongelmia – Poliisi: "Ei näin!"

Katso lista: Pysäköintivirheistä maksulappuja jakeleva yritys ennakoi ruuhkia tietyille ulkoilualueille – myös poliisin Retkiratsia tulee taas

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut