Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Messukeskuksesta saa tällä viikolla koronarokotteen lisäksi myös kaksi muuta rokotusta – toinen niistä on ilmainen

Punkki- sekä ja jäykkäkouristusrokotuksen voi keskiviikosta alkaen saada ilman ajanvarausta Messukeskuksen koronarokotuspisteeltä.

Rokotuksia annetaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 10–15.

Huomionarvoista on, että rokotteista toinen on haettava itse ennen rokotukseen tuloa.  

Jäykkäkouristusrokotuksen (Tetanus) saa ilman reseptiä paikan päällä Messukeskuksessa. Rokote on maksuton.

Ilman ajanvarausta toimivalla rokottamisella Helsinki haluaa tehdä rokottamisesta helppoa ja vaivatonta.

– Haluamme tarjota helsinkiläisille kesällä helpon tavan hakea punkki- ja jäykkäkoristusrokotteet. Loma-aikana liikutaan paljon ja on tärkeää, että rokotukset ovat voimassa, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kaupungin tiedotteessa.

Aikuiset tarvitsevat tehosterokotuksen 25-, 45- ja 65-vuotiaana. Tätä vanhemmille tehoste annetaan kymmenen vuoden välein. Jäykkäkouristuksen voi saada esimerkiksi syvästä pistohaavasta.

Punkkirokote on sen sijaan haettava itse. Reseptin punkkirokotteelle saa omalta terveysasemalta, esimerkiksi maisa.fi-palvelussa. Tämän jälkeen rokote haetaan apteekista ja otetaan mukaan rokotuspisteelle.

Rokote antaa suojaa punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta (TBE) vastaan, mutta ei suojaa punkeilta. Punkkien levittämistä taudeista yleisin on borrelioosi, jota vastaan ei ole rokotetta.

Helsinki ryhtyi tällä viikolla antamaan myös koronarokotuksen ykkösrokotetta ilman ajanvarausta viidessä toimipisteessä. Erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten tartuntaluvut ovat viime viikkoina olleet kasvussa.

Lue myös: Helsingin tilanne muuttui jälleen: Koronarokotukseen pääsee ilman ajanvarausta joka päivä

Lue myös: Koronarokotuksen voi lauantaina saada ilman ajanvarausta – näissä viidessä pisteessä rokotuksia annetaan

Juttua täydennetty muun muassa Timo Lukkarisen kommenteilla 26.7. klo 8.50.