Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joko loppuu jalkakäytävällä ajo? Uusi pyöräväylä Hakaniemeen – "Ei tällä hetkellä paras paikka pyöräilijälle"

Liikenne: Siltasaarenkadun länsilaitaa kulkeva väylä palvelee vain keskustan suuntaan pyöräileviä.

Aikuisten pyöräily jalkakäytävällä Hakaniementorin kohdalla Siltasaarenkadulla saataneen vihdoin loppumaan. Kyseiselle kadulle rakennetaan nyt uutta pyöräliikenteen väylää keskustaan päin suuntautuvan pyöräliikenteen tarpeisiin.

Rakenteilla oleva uusi väylä sijoittuu Hämeentien ja Pitkänsillan välille. Hakaniemen vilkkaimpiin kadunpätkiin kuuluvalla Siltasaarenkadun jalkakäytävällä myös aikuiset pyöräilijät ovat huoletta taittaneet matkaa vuosikymmenten ajan. Lain mukaan jalkakäytävällä saavat pyöräillä vain alle 12-vuotiaat.

Päivän ruuhkaisimpina aikoina jalankulkijoiden keskellä kurvailevat pyöräilijät saavat olla todella tarkkana, etteivät kolaroi kauppakassejaan kanteleviin jalankulkijoihin. Oman lisämausteensa Siltasaarenkadun jalkakäytävän liikennehässäkkään tuovat sähköpotkulautailijat. Sähköpotkulaudoilla, joiden rakenteellinen nopeus on yli 15 km/h ei saa ajaa jalkakäytävällä. Alle 12-vuotias voi liikkua jalkakäytävällä sähköpotkulaudalla, kuten voi liikkua pyörälläkin.

Siltasaarenkatua pitää hankalana kohtana pyöräilylle myös Katja Ojala, joka kulkee katua pitkin viikoittain.

– Tässä kohtaa on sen verran kova autoliikenne, että ei tunnu turvalliselta olla pyörän kanssa ajoradalla autojen seassa. Siksi olen itsekin joskus ajanut tuossa ihan Siltasaarenkadun jalkakäytävän ulkoreunassa, kertoo Ojala.

Siltasaarenkadulla Hakaniementorin kohdalla keskustan suuntaan mennessä on myös bussipysäkit.

– Hakaniemi ei tällä hetkellä ole paras paikka pyöräilijälle, Ojala jatkaa.

Uuden järjestelyn myötä Pitkänsillan pyöräliikenne muutetaan yksisuuntaiseksi. Keskustasta Hämeentien suuntaan pyöräreitti kulkee jatkossa John Stenbergin rannan ja Hakaniemen torikadun kautta.

Hakaniemenrannan ja Hakaniemen torikadun risteyksessä pyöräliikenteen ylitysmahdollisuuksia parannetaan tilapäisjärjestelyillä ennen Kruunuvuoren raitiotien rakentamista. Pyöräilylle rakennetaan asfalttiluiska ja kadun keskelle odotustila.

Pyöräliikenteen väylä Siltasaarenkadulla on osittain pyörätietä, osittain pyöräkaistaa. Pitkänsillan pohjoispuolella pyöräily jatkuu kuitenkin yhä ajoradalla.

– Kadun leveyden takia Siltasaarenkadulle ei saada koko pituudelta pyörätietä tai -kaistaa, kertoo suunnitteluyksikön päällikkö Kati Kiyancicek Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Moni pyöräilijä mieltää suorimman reitin Hämeentien alkupään ja Pitkänsillan välillä kulkevan nimenomaan Siltasaarenkatua pitkin.

Miksei Siltasaarenkadulle rakenneta nyt saman tien kaksisuuntaista pyörätietä tai -kaistaa?

– Tavoitteena on saada yksisuuntaiset pyöräily-yhteydet, joilla saadaan turvallinen pyöräily-ympäristö. Hämeentieltä rakennetaan suorat pyörätieyhteydet Kruunusiltojen rakentumisen yhteydessä, jonka takia niitä ei kannata nyt rakentaa ja muutaman vuoden päästä purkaa, selostaa Kiyancicek.

Kaupunki siis tutkii mahdollisuuksia toteuttaa pyörätieyhteys Siltasaarenkadulle myös pohjoisen suuntaan, jolloin pyörätie tulisi Hakaniementorin länsilaitaan.

Hakaniemen uudistuneiden pyöräväylien on arvioitu valmistuvan syyskuun puolivälissä. Uudet järjestelyt toteutetaan kevyin toimenpitein, sillä tulevaisuudessa Siltasaarenkadun järjestelyt muuttuvat Hakaniemenrannan uusien katusuunnitelmien mukaiseksi. Kruunusillat-hankkeeseen liittyvän raitiotien rakentaminen käynnistyy Hakaniemenrannassa arviolta vuosina 2024–25.

Juttua korjattu 30.7.2021 kello 18.00: Poistettu kolmannesta kappaleesta virheellinen tieto, että sähköpotkulaudoilla saisi ajaa jalkakäytävällä kävelynopeudella. Lisätty seuraavat lauseet: "Sähköpotkulaudoilla, joiden rakenteellinen nopeus on yli 15 km/h ei saa ajaa jalkakäytävällä. Alle 12-vuotias voi liikkua jalkakäytävällä sähköpotkulaudalla, kuten voi liikkua pyörälläkin."