Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen vanhin ostari sai vihdoin kunnon baarin

Palvelut: Hemingway's-ravintolat ovat ravintolayritys Restelin laajentuva ketju.

Munkkivuoren ostarille on avautunut uusi ravintola, jota baariksikin voisi kutsua. Hemingway's-ravintolan avautuminen paikkaa sitä ostarilla jo pitkään ollutta puutetta, eli baaria, paikallisten olohuonetta ei ole ollut.

Toki ostarilla ravintoloita on, mutta ne ovat enemminkin selkeästi ruokaravintoloita, vaikka voi sellaistakin tietty baarinaan käyttää.

– Tulee meilläkin pikkupurtavaa olemaan, sellaista koriruokaa kuten vaikka wingsejä ja mozzarellatikkuja, kertoo Hemingway'sin ravintolapäällikkö Esa Kvist.

Hän kuvailee uutuutta helpon kynnyksen olohuoneeksi, jossa on rauhallinen ja miellyttävä ympäristö. Olutvalikoima on kattava, hanoihin tulee myös vaihtuvia oluita.

– Kun avasimme lauantaina 17. heinäkuuta, niin porukkaa tuli kivasti lomakaudesta huolimatta. Palaute oli sellaista, että tällaista ostarille on kaivattukin, Kvist kertoo.

Tällaista ostarille on kaivattukin.

Hemingway's-ravintolaketju ovat yksi ravintola-alan yhtiö Restelin ketjuista, niitä on Suomessa kymmenkunta. Nimensä ketju on napannut kuuluisalta kirjailijalta Ernest Hemingwaylta. Nobelin kirjallisuuspalkinnolla palkitun kirjailijan kuolemasta tuli 2. heinäkuuta kuluneeksi 60 vuotta.

Restelin nettisivujen mukaan Hemingway's-ketjua laajennetaan edelleen, yhtiö etsii uusia liikepaikkoja ja on kiinnostunut ostamaan ravintola-alan liiketoimintoja.

Helsingin ensimmäinen Hemingway's aukesi allekirjoittaneen muistin mukaan Mikonkadun ja Ateneuminkujan kulmaan siinä aiemmin olleen Honky Tonk Cafen tilalle. Honky Tonkin yläkertaan taisi tulla ensin Pizzeria Rax, nyt siinä on Friends & Brgrs.

Kvist on työskennellyt aiemminkin Hemingway's-ravintoloissa.

– Aikanaan työskentelin Hietalahden Hemingway's-ravintolassa ja sittemmin Itiksen Hemingway's-ravintolassa. Reilu vuosi sitten olin avaamassa Tennispalatsin Hemingway'sia, olen ravintolapäällikkö myös siellä eli jaan työaikani näiden kahden ravintolan välillä, Kvist kertoo.

Munkkivuoren ravintolassa on 84 asiakaspaikkaa sisällä, terassille mahtuu 30 asiakasta. Koronarajoitusten takia sisällä on nyt vain 42 paikkaa käytössä.

– Avaamme arkisin kello 15, perjantaista sunnuntaihin kello 14. Aika näyttää, olisiko kysyntää avaamiselle jo aiemmin.

Uudessa ravintolassa vierailleet asiakkaat ovat muistelleet, että samassa liiketilassa olisi aikanaan ollut pankki. Edellinen yritys liiketilassa oli kiinteistövälitysketju Re/max Diili, joka muutti ostarilla entiseen Aktia Pankin tilaan.

– Iso remonttihan tässä piti tehdä, koska ravintolaa tässä ei ole aiemmin ollut. Piti rakentaa asiakasvessat ja kaikki muu ravintolassa tarvittava. Jotain riippuvalaisimia ja somisteita on vielä tulossa lisää, Kvist kertoo.

Oikaisu 29.7. Klo 22.10. Kirjailijan kuolemasta on kulunut 60 vuotta. Jutussa luki virheellisesti, että hän olisi syntynyt 60 vuotta sitten.