Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Mattolaiturilta menee uimaan myös skeittareita ja lenkkeilijöitä" – Sörkän rantaparatiisi kaipailee uimarantaa

Vapaa-aika: Miina Sillanpään aukiolla Merihaan kupeessa bailataan ja nostetaan punttia.

Sörnäisten rantatien varteen merenlahden äärelle on muotoutunut kesäinen viihtymiskeskus ravintoloineen ja liikuntamahdollisuuksineen.

Rantatien varressa on Propadelin kaksi padel-kenttää ja ulkokuntosali Rautaranta. Leblon Suvilahden Ranta terasseineen hallitsee isoa osaa alueesta, joka kartassa on merkitty Miina Sillanpään aukioksi.

Laiturissa on entinen rahtilaiva, nykyinen Merikerho, josta on sukeutunut suosittu menomesta, samoin kuin Leblonista, päivän kääntyessä iltaan ja yöhön.

Hieman Leblonista Merihakaan päin sijaitsee mattolaituri, joka helteisenä kesänä on ollut jatkuvasti myös uimarien käytössä.

Alppiharjussa asuva Lilja Sharifi ja Joensuusta kesää Helsinkiin viettämään tullut Tanja Kulonurmi loikoilivat mattolaiturin tuntumassa.

Tällaista höntsäilyä jaksaa helteellä.

– Tultiin tähän siksi, että tämä on lähellä ja vesi on tuossa mukavan lämmintä. Kiva että tästä voi mennä uimaan. Jos olisi mahdollista, että tähän kohtaan uimaranta saataisiin rakennettua, niin ilman muuta ottaisin sellaisen mielelläni vastaan, Sharifi sanoo.

Kallion alueella ei ole kunnon uimarantaa, lähin kunnon luonnonuimaranta on Mustikkamaalla, vilvoitusta löytyy toki myös Uimastadionilta tai Kumpulan maauimalasta.

Sharifille rannan kokonaisuus ravintoloineen ja padel-kenttineen tuo mieleen Hernesaarenrannan, joka on vielä isompi keskittymä Löylyineen ja muineen.

– Tästä mattolaiturilta menee uimaan myös skeittareita ja lenkkeilijöitä, hän jatkaa.

Padelia olivat tulleet pelaamaan merihakalainen Sonja Nivala ja vallilalainen Arttu Jokinen.

– Meitä on yhteensä kuusi pelaamassa. Näin amatööritasolla tätä jaksaa helteelläkin pelata, itselläni tämä on vasta kolmas kerta, Nivala kertoo.

Jokinenkin on vasta padel-uransa alussa, takana on yksi kerta enemmän padelia kuin Nivalalla.

– Tällaista höntsäilyä jaksaa helteellä, Jokinen tuumaa.

He aikoivat lähteä pelaamisen jälkeen Mustikkamaalle uimaan.

Kaksikon mielestä uimaranta sopisi ehdottomasti viereiseen rantaan.

– Varmasti olisi kävijöitä, Nivala sanoo.

– Eikä sen rannan tarvitsisi olla kovin kummoinen. Voisi tälle alueelle joku saunakin sopia, ja tyylikäs rantabulevardi, Jokinen ideoi.

Merihaassa asuva Jokke ei ole tyytyväinen Lebloniin.

– Minkä ihmeen takia tässä on ravintolarakennuksina tällaisia rumia ruosteisia pömpeleitä? Mikä idea näissä on, hän kysyy.

– Tämä olisi kuin Monacon ranta, jos pistäisi oikein kunnolla kuntoon, Jokke jatkaa.

Hänen mielestään Helsingin kaupunkisuunnittelu on monin tavoin pielessä.

– Sörnäisten rantatiellä on hienot pyörätiet. Miksi sata metriä ylemmäs Hämeentielle piti rakentaa uudet pyörätiet, Jokke kysyy.