Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Lehtisaareen alkaa nousta tornitalo – asuntobisneksessä mukana kolminkertainen olympiavoittaja

Asuminen: Korkeaa rakentamista vastusti myös Pia Pakarinen 16 vuotta sitten.

Uusien kerrostalojen rakentaminen Lehtisaaren Papinpöydänkujan ja Lehtisaarentien väliin on alkanut. Ensi vaiheessa tontille on kaivettu suuri kuoppa.

Taloja rakennuttavat asuntorakennuttaja Newil & Bau yhdessä Samla Asuntojen kanssa. Jälkimmäinen on kolminkertaisen olympiavoittaja Samppa Lajusen Samla Capital -yhtiön rahasto. Lajunen on Samla Capitalin pääomistaja.

Asuntosijoitusyhtiö ja investori Kojamon Lumo Kodit on sopinut ostavansa kaksi neljäkerroksista asuintaloa kyseistä uudisrakennuskohteesta. Kerrostaloista tulee nelikerroksisia, niihin tulee yhteensä 54 vuokra-asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

– Nyt on rakenteilla 9-kerroksinen Torni-talo sekä Kojamolle myyty Tiili, jossa on kaksi kerrostaloa, kertoo Newil & Bau -yhtiön toimitusjohtaja Petri Ylivuori.

Newil & Bau rakennuttaa kerrostaloja ja saneeraa vanhoja rakennuksia kaupunkikodeiksi kasvukeskuksissa.

Toisessa vaiheessa rakennetaan Asunto-osakeyhtiö Terassin kaksi nelikerroksista taloa. Näiden talojen rakentaminen alkaa tämän vuoden lopulla.

– Kaikki viisi taloa valmistuvat alkuvuonna 2023. Kojamolle myydyt vuokratalot ovat korttelin keskellä. Tornitalo tulee ostarin puoleiseen päätyyn ja Terassin kaksi taloa tontin itäosaan, Ylivuori jatkaa.

Korttelissa on maanalainen pysäköinti ja yli 70 autopaikkaa.

– Tornitalon alakertaan tulee yksi noin 100 neliömetrin kokoinen liiketila.

Samla Capitalin hallituksen puheenjohtaja Lajunen kertoo, että taloihin kohdistui jopa odotuksia vahvempi kysyntä. Taloista tehtiin useita kilpailevia tarjouksia, joista parhaaksi valikoitui Kojamo.

– Lehtisaaren viiden talon kokonaisuus on osoittautumassa erittäin suosituksi. Loppuasiakkaille myynnissä olevien kohteiden toiseen vaiheen 30 asuntoon on tullut jopa yli 300 ennakkovarausta, mikä on hurja määrä, Lajunen sanoo.

Kerrostalojen sijoittumisesta alueelle kertovaan ilmakuvaan on sovitettu uusia kerrostaloja jo myös Lehtisaarentien länsipuolelle: ostoskeskus on tarkoitus purkaa ja paikalle rakennetaan asuntoja.

Moni lehtisaarelainen muistaa, että 2000-luvun puolivälissä Lehtisaaren keskustan täydennysrakentamiseen liittyvää kerrostalojen korkeutta vastustettiin. Lehtisaarelaiset tempaisivat elokuussa 2005 Papinpöydänkujan urheilukentällä virittämällä kahden saksinosturin väliin suuren lakanan. Noin 16 metrin korkeuteen viritetty lakana markkeerasi paikalle rakennettavaksi suunnitellun kerrostalon seinää.

– Tämä "lakana" on oikeastaan sellainen kestopeite, levitin sen ensin tähän urheilukentälle ja maalasin siihen ikkunankuvia. Lisäksi urheilukentälle ja lähiympäristöön on vedetty kalkkiviivoja, joista näkee mihin taloja tulisi, Lehtisaari-Seuran tuolloinen puheenjohtaja Pia Pakarinen kertoi HU:ssa (27.8.2005).

Hänestä tuli sittemmin Helsingin apulaispormestari.