Munkkisaareen perustettiin keväällä 800-neliöinen niittykatto – nyt katolla kasvaa jo useita lajeja

Sähköyhtiöyhtiö Helen on perustanut Munkkisaaressa sijaitsevan lämpölaitoksensa katolle niityn, joka houkuttelee paikalle runsaasti hyönteisiä.

Tämä onkin katon pääasiallinen tarkoitus, sillä Helen aloitti niittykatto-hankkeensa Munkkisaaressa viime keväänä. Nyt 800-neliöisellä viherkatolla kasvaa monia lajeja. Pölyttäjiä on paljon ja niityllä kukkii päivänkakkaroita. Niittykaton ideana on kasvattaa luonnon monimuotoisuutta, parantaa kaupunkikuvaa sekä lisätä osallisuutta ja ympäristötietoisuutta.

Näkymä on riemastuttanut Helenin mukaan myös alueen asukkaita ja ohikulkijoita. Monilla on näköyhteys ikkunoistaan suoraan lämpölaitoksen katolle.

Niittyhanke jatkaa Helenillä jo aiemmin Punavuoren pölytysasema-teoksesta aloitettua erilaisten vajaakäyttöisten tilojen muuttamista osaksi vihreää infrastruktuuria.

Projekti on toteutettu yhteistyössä suunnittelutoimisto RaivioBumannin ja Jyväskylän Yliopiston Katoava luonto -hankkeen kanssa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut