Munkkisaareen perustettiin keväällä 800-neliöinen niittykatto – nyt katolla kasvaa jo useita lajeja

Helen aloitti niittykatto-hankkeensa viime keväänä. Nyt siellä kasvaa muun muassa päivänkakkaroita. Helen

Sanna Jompero-Lahokoski

Sähköyhtiöyhtiö Helen on perustanut Munkkisaaressa sijaitsevan lämpölaitoksensa katolle niityn, joka houkuttelee paikalle runsaasti hyönteisiä.

Tämä onkin katon pääasiallinen tarkoitus, sillä Helen aloitti niittykatto-hankkeensa Munkkisaaressa viime keväänä. Nyt 800-neliöisellä viherkatolla kasvaa monia lajeja. Pölyttäjiä on paljon ja niityllä kukkii päivänkakkaroita. Niittykaton ideana on kasvattaa luonnon monimuotoisuutta, parantaa kaupunkikuvaa sekä lisätä osallisuutta ja ympäristötietoisuutta.

Näkymä on riemastuttanut Helenin mukaan myös alueen asukkaita ja ohikulkijoita. Monilla on näköyhteys ikkunoistaan suoraan lämpölaitoksen katolle.

Niittyhanke jatkaa Helenillä jo aiemmin Punavuoren pölytysasema-teoksesta aloitettua erilaisten vajaakäyttöisten tilojen muuttamista osaksi vihreää infrastruktuuria.

Projekti on toteutettu yhteistyössä suunnittelutoimisto RaivioBumannin ja Jyväskylän Yliopiston Katoava luonto -hankkeen kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut