Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU-gallup: Sanna Marin on suomalaisten mielestä vuosituhannen paras pääministeri – muut jäävät kauas taakse

Istuva pääministeri Sanna Marin (sd.) on suomalaisten mielestä selvästi paras pääministeri tällä vuosituhannella. Tieto selviää Uutissuomalaisen USU-gallupista.

Gallupissa kysyttiin ”Kuka Suomen tällä vuosituhannella toimineista pääministereistä on mielestänne onnistunut tehtävässään parhaiten?” Marinin valitsi joka kolmas suomalainen. Marin on arvostetuin lähes kaikissa väestöryhmissä.

Marin on etenkin naisten mieleen. Naisista 39 ja miehistä 27 prosenttia pitää nykyistä pääministeriä vuosituhannen parhaana.

Myös USU-gallupissa toiseksi sijoittunut on demari, Paavo Lipponen. Hänet nimesi parhaaksi 13 prosenttia suomalaisista.

Keskustan Juha Sipilä ja Matti Vanhanen saivat molemmat kahdeksan prosentin kannatuksen. Kokoomuksen Alexander Stubb sai viisi prosenttia ja Jyrki Katainen neljä prosenttia maininnoista.

Galluptutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Sen on tehnyt Uutissuomalaisen toimeksiannosta Tietoykkönen. Verkkokyselyyn 15.–23.6.2021 vastasi 1 000 suomalaista, jotka edustavat valtakunnallisesti 18 vuotta täyttäneitä mannersuomalaisia.

Uutissuomalainen on Mediatalo Keskisuomalaisen ja sanomalehti Karjalaisen yhteistoimitus. Tietoykkönen on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Muokattu 27.7.2021 kello 11.06: Muutettu virhemarginaalin 3,1 prosenttia muotoon 3,1 prosenttiyksikköä.