Hittituote erottuu romun seasta Sortti-asemilla: "Tankit tyhjinä!" – ilmiöön yksinkertainen selitys

Helteisestä lomakaudesta huolimatta Sortti-asemilla on ollut vilkas kesä, HSY kertoo tiedotteessa.

Kesän ilmiöihin kuuluu, että asiakkaat tuovat Sorttiin etenkin vanhoja ruohonleikkureita ja terassilautoja. Ne ovat HSY:n mukaan hittituotteita.

– Tämä on tietysti selvää, kun juuri kesäisin niitä terasseja uusitaan ja nurmikkoja leikataan, toteaa HSY:n toimintovastaava Eetu Keinänen tiedotteessa.

HSY muistuttaa, että bensakäyttöiset ruohonleikkurit kuuluvat metalliromunkeräykseen. Ne pitää tyhjentää öljyistä ja bensoista ennen asemalle tuontia.

– Haluamme muistuttaa, että tankit pitää tuoda tyhjinä. Välillä ruohonleikkurit ovat rutikuivia, mutta välillä joudutaan ihmisiä asiassa opastamaan. Järjestämme asemille sitä varten pumppuja, Keinänen sanoo Helsingin Uutisille.

Öljyt ja bensat tulee laittaa vaarallisen jätteen keräykseen joko Sortti-asemilla tai vaarallisen jätteen kontteihin, joita on joidenkin huoltoasemien pihalla. Sähkökäyttöinen ruohonleikkuri sen sijaan kuuluu sähkölaitteiden keräyslavalle. Sen akku pitää poistaa omaan keräykseensä turvallisuussyistä.

Terassilautojen kanssa on syytä tarkkuutteen. Puiset, lämpökäsitellyt terassilaudat kuuluvat puujätteeseen, muovikomposiittilankut puolestaan palavaan sekajätteeseen. Kestopuulaudat eli painekyllästetty puu on vaarallista jätettä, joten lautoja ei saa laittaa kotipihan sekajäteastiaan, talkoolavoille tai käsittelemättömän puun joukkoon, HSY kertoo.

Ne pitää tuoda Sortti-asemille omalle lavalleen, josta ne viedään asianmukaiseen käsittelyyn. Vastaanotto Sortti-asemilla on maksullista.

Kylmälaitteita, kuten pakastimia ja jääkaappeja, tuodaan runsaasti kesäisin. Niiden oikea osoite Sortti-asemalla on kylmälaitekontti.

- Toimitamme kaikki asiakkaiden tuomat materiaalit hyödynnettäväksi uusien tuotteiden raaka-aineena tai jätevoimalassa energiana, Keinänen kertoo.  

Katso HSY:n Sorttiasemien aukioloajat tästä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut