Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin keskustassa hengenvaarallinen puukotus

Helsingin ydinkeskustan Kaivokadulla on puukotettu ihmistä lauantaina 24. heinäkuuta noin kello 1.30, kertoo Helsingin poliisi.

Hengenvaaralliset vammat saanut uhri kuljetettiin sairaalaan.

Poliisin mukaan epäillyt tekijät olivat poistuneet ennen poliisin saapumista paikalle. Poliisi tutkii rikosta tapon yrityksenä ja pahoinpitelynä.

Tilanne alkoi erimielisyydestä kahden porukan välillä ravintolan edessä osoitteessa Yrjönkatu 24. Poliisi kertoo, että erimielisyys eteni pieneksi tappeluksi. Uhri ystävineen jatkoi matkaa kohti Mannerheimintiellä sijaitsevaa ruokakauppaa.

Osapuolet ovat kohdanneet uudestaan Kaivokadulla. Silloin kaksi miestä kävi yhden kimppuun ja toinen heistä puukotti uhria, poliisi kertoo.

– Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja tapahtumista sekä pyytää tunnistusapua epäillyistä tekijöistä. Kaikki tiedot ja silminnäkijähavainnot ovat arvokkaita, mutta poliisia kiinnostavat erityisesti havainnot epäillystä tekijöistä, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Tuomas Lindholm tiedotteessa.

Kuinka vaarallisena poliisi pitää epäiltyjä?

– Mitään akuuttia vaaraa ei ole. Kysymys on yhden illan tapahtumista. Syytä aggressiivisuuteen ei tiedetä, Lindholm sanoo Helsingin Uutisille.

Poliisi on julkaissut puukotuksesta epäillystä kaksi kuvaa. Molemmissa kuvissa on sama mies.

Uhria puukottaneen epäillyn tuntomerkit: alle 180 senttiä pitkä, noin 20-vuotias ja mies, jolla oli lyhyet tummat hiukset. Hänellä oli tummat vaatteet ja olkalaukku, jonka hihna on violetti.

– Poliisi julkaisi kuvat, koska katsomme sen olevan välttämätön toimenpide rikoksen tutkinnassa. Osapuolet ovat toisilleen tuntemattomia, joten meilleä ei ole vihiä kenestä on kyse. Kuvan julkaisu on viimeisiä keinoja, Lindholm sanoo HU:lle.

Toinen rikoksesta epäilty tekijä on yli 180 senttiä pitkä mies. Poliisin mukaan hän oli lyönyt uhria Kaivokadulla. Häntä epäillään pahoinpitelystä.

Kaikki tiedot pyydetään osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 050 562 7405.

Juttua täydennetty Lindholmin kommenteilla 27.7. kello 12.37. Poistettu epäiltyjen kuvat 28.7.2021 kello 9.43

Koronarajoitukset vaikuttivat rötöstelyyn – Poliisin tietoon entistä vähemmän rikoksia, mutta tutkinta kesti pitempään

15 sakkoa, 5 rikosilmoitusta, 9 ajokieltoa... Night Cruising -tapahtuman osallistujat kurvailivat luvatta parkkipaikoilla ja aiheuttivat häiriötä

LV: Teinipojalta ryöstettiin päältä Louis Vuittonin yli 1000 euron laukku ja 450 euron huppari – isä: "Selvästi jonkinlainen tilaustyö"

Poliisi tutkii törkeää yliajoa Kalliossa – "Epäilty vain kiihdytti vauhtia, uhri paiskautui maahan"