Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Posti lopetetaan Lauttasaaressa – oma konttori jatkossa Helsingin keskustassa: "Pyrimme saamaan nykyistä paremman ratkaisun"

Postipalvelut: Posti etsii kauppakeskus Lauttiksesta uutta liiketilaa. Lähin Postin oma piste sijaitsee ensi kuun alusta alkaen Kasarmintorilla.

Postin noutopiste eli asiamiesposti Lauttasaarentiellä lopetetaan tämän kuun lopussa. Info Lauttasaaren ovet suljetaan pysyvästi kello 14.

Syynä lopettamiseen on, että tilat lähtevät käytännössä alta.

– Postin noutopiste on toiminut yhteistyökumppanimme Info Lauttasaaren yhteydessä. Info Lauttasaari lopettaa toimintansa, jolloin myös Postin noutopiste sulkeutuu, toteaa aluepäällikkö Sirkka-Liisa Korpi.

Käytännössä kauppakeskus Lauttiksen alimmassa kerroksessa sijaitseva asiamiesposti lakkaa ja viereinen itsepalveluna toimiva OmaPosti-kioski jatkaa edelleen. Itsepalvelupiste toimii kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaan.

Lauttasaaren lähin postikonttori sijaitsee ainakin toistaiseksi Kasarmitorilla, josta esimerkiksi voi noutaa kirjattuja kirjeitä. Posti etsii parhaillaan kauppakeskus Lauttiksesta paikkaa uuden asiamiespostin perustamiseen.

– Pyrimme saamaan sinne nykyistä paremman ratkaisun. Haemme Lauttiksesta kumppania ja noutopistettä, jossa asiakas saa palvelua. Verkoston suunnittelu on menossa. Muutos tuli nyt niin nopeasti, että Kasarmitori oli järkevin vaihtoehto, sanoo Korpi.

Noutopisteestä pakettia noutamaan tullut Sini Koivula pitää lopettamista huonona asiana.

– Ei se kauhean kiva ole. Tämä on helpottanut asioimista. Pakettien palauttaminen noutopisteessä itsepalvelupisteitä helpompaa.

Posti tiedotti postipisteen lopettamisesta asiakkaita vasta viime viikolla. Lopettaminen on kerännyt paljon närkästyneitä kommentteja Lauttasaaren Facebook-sivuilla.

Lauttasaaressa on lisäksi neljä Postin automaattia. Ne sijaitsevat R-kioskissa (Isokaari 1), Lidlissä (Heikkiläntie 4), S-Marketissa (Itälahdenkatu 27) ja K-Supermarketissa (Kiviaidankatu 2). Posti on viime vuosina lisännyt pakettiautomaattien määrä merkittävästi. Tämä johtuu verkkokaupan kasvusta.

– Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useamman asiakkaan postiasioinnin tarve liittyy pakettien lähettämiseen tai vastaanottamiseen. Verkkokaupan kasvun vuoksi Postin myyntipisteiden määrää on sopeutettu muuttuneeseen tarpeeseen ja pakettiautomaattien määrää lisätty, Korpi toteaa.

Postin palvelupisteverkosto koostuu Postin omista myymälöistä, sen kumppaneiden hoitamista palvelupisteistä ja automaateista. Helsingissä Postilla on 50 palvelupistettä, joista omia myymälöitä on enää kolme: Kasarmitorilla, Annankadulla Punavuoressa ja Linnankoskenkadulla Töölössä. Pakettiautomaatteja on noin 150.

Pakettiautomaateista asiakas voi noutaa ja lähettää lähetyksiä. Omaposti-kioskissa on lisäksi mahdollista saada yhteys Postin asiakaspalveluun.