1970-luvulla perustettu perheyritys pyörittää Käpylässä yllättävää ravintolamaailmaa: "Meidän täytyisi pitää enemmän meteliä itsestämme" –  yökerho tunnetaan legendaarisen tv-sarjan baarina

Tiesitkö, että Käpylästä löytyy neljän täysin erilaisen ravintolan kaksikerroksinen ravintolamaailma?

–Tiedostamme, että meidän täytyisi pitää itsestämme enemmän meteliä, sanoo yrittäjä Tuomas Aunila olutravintola Päättöman Kanan baaritiskillä.

Pub Päätön Kana on osa palkitun perheyrityksen omistamaa kokonaisuutta. Lisäksi siihen kuuluvat 1977 perustettu lounasravintola Taverna Pohjan Akka, vuonna 1991 Suomen ensimmäisiin teatteriravintoloihin kuulunut Nyyrikki ja vuonna 2006 avattu yökerho Iltatähti. Päätön Kana on vanhan KOPin konttorin tiloissa, Nyyrikki taas ruotsalaisen päiväkodin.

Eri vuosikymmenten kerrostumat näkyvät ravintoloissa selvästi, mutta mikään paikka ei repsota. Aika on hyvällä tavalla pysähtynyt.

– Olemme halunneet säilyttää ajan patinaa, Aunila kertoo.

Teatteriravintola Nyyrikki valmistautuu jatkamaan syksyllä teatteriesityksiä. Vuosien varrella Nyyrikin lavalle ovat nousseet muun muassa Minna Kivelä, Juha Veijonen, Miia Nuutila, Eija Vilpas, Eeva Litmanen ja Erkki Saarela. Teatteriesitysten lisäksi Nyyrikki tunnetaan muun muassa koomikko Ali Jahangirin isännöimistä stand up -illoista

– Illan aikana syödään kolmen ruokalajin menu ja katsotaan samasta pöydästä noin tunnin mittainen teatteriesitys. Näyttelijöitä on yhdestä kolmeen, Aunila kertoo.

Alakerran yökerho on ollut koronan vuoksi suljettuna puolentoista vuoden ajan.

– Iltatähdessä on kuvattu Kumman kaa -tv-sarjan 2. tuotantokauden kaikki baarikohtaukset.

Sekä Nyyrikki että Pohjan Akka tarjoavat lounasta.

– Nyyrikissä on liikelounas. Sitä tarjoillaan elokuusta lähtien.

Pohjan Akka tunnetaan arkilounaasta.

– Kotiruokaa vanhalla mallilla, sanoo Tuomaksen äiti Kristiina Aunila.

Kristiina perusti yrityksen alunperin miehensä Tero Aunilan kanssa. Myös perustajien toinen lapsi Terhi on mukana yrityksessä.

Ruoholahdesta syksyllä Käpylään muuttanut Annette Särs, 75, on ihastunut Käpylän historiaan ja avoimuuteen.

Tiistai-iltapäivänä hän nautti Päättömässä Kanassa tuopin olutta ja luki Puu-Käpylästä kertovaa kirjaa.

– Jos olisin voinut, olisin halunnut asua Käpylässä aina.

– Tämä on kiva ravintola, jossa ei ole tungosta. Tunnen itseni tervetulleeksi. On helppo aloittaa keskustelu mielenkiintoisista aiheista. Ei vieraille tulla Helsingin keskustassa samalla tavalla puhumaan, Särs iloitsee.

Olutta ja pizzaa niin paljon kuin napa vetää – Konepajan jättiterassi täräyttää vaihtoehdon "skumppabrunsseille"

Helsinkiläinen live-klubi lopetti – paikalla myydään nyt pizzaa ja burgeria: "Keikkojen järjestäminen on suunnitelmissa"

Michelin-ravintolan Pekka Terävä maahanmuutosta: "Tosiasia on, ettei "virtasia" enää muutaman vuoden päästä sairaanhoito- ja ravintola-alalla näy"

Helsingin trendialueelle avataan terasseja hurjalla vauhdilla, osa ravintoloista jopa katoilla – ruokarekkojen määrä kasvaa jatkuvasti

Moneen makuun

Esimerkkejä Käpylän ravintoloista

Cafe Sose (Koskelantie 56) Vegaaninen lounas.

El Karim (Koskelantie 52): Egyptiläinen ravintola

Groovy Bistro & Bar (Mäkelänkatu 91): pizzaa, burgeria ja sporttia.

Käpygrilli (Osmontie 5): lounasta, ala cartea, karaokea.

Old Sophie (Koskelantie 9) ruoka- ja seurusteluravintola

Ravello (Pohjolankatu 1) Italialainen ravintola

Saurahuone (Pohjolankatu 43) salaattilounas, viinejä

Dylan lounasta tarjoillaan 3.8. alkaen.

Puisto (Pohjolankatu 38) Park Hotelin lounasta tarjoillaan 2.8. alkaen.

Karelia (Käpylänkuja1) Karjalatalon lounas palaa elokuussa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut