Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Roskapusseilla naapureita piinannut nainen sai häädön Jätkäsaaressa –  koputteli oveen viinipullolla

Jätkäsaaressa asunut nainen aiheutti naapurustossa toistuvasti häiriöitä, rikkoi järjestyssääntöjä ja sai lopulta häädön.

Helsingin käräjäoikeus totesi huhtikuussa, että vuokrasopimus puretaan ja nainen velvoitetaan häädön uhalla jättämään asunto.

Nainen tuomittiin lisäksi maksamaan vuokranantajalle oikeudenkäyntikuluja 3 144,13 euroa.

Käräjäoikeuden mukaan vuokralaisen käytöksen ei voida katsoa olleen sellaista, mitä naapureidensa tulisi sietää.

– Taustasyyt eivät vähennä vuokralaisen käyttäytymisen moitittavuutta muiden asukkaiden ja siten myös vuokranantajan kannalta, oikeus toteaa.

Oikeuden mukaan edellytykset vuokrasopimuksen purkamiselle täyttyivät ja vuokranantajan kanne on hyväksyttävä.

Nainen vaati, että kanne hylätään ja valitti tuomiosta hovioikeuteen sekä vaati, että käräjäoikeuden tuomio kumotaan, kanne hylätään ja Sato-Asunnot velvoitetaan korvaamaan oikeudenkäyntikulut.

Helsingin hovioikeus ei heinäkuussa myöntänyt jatkokäsittelylupaa. Käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Valituksia naisen toiminnasta alkoi sadella vuokranantajana toimivalle Satolle viime vuoden kesästä alkaen jatkuen tämän vuoden alkuun.

Marraskuusta alkaen taloyhtiön porraskäytävään toimitettiin biojätepusseja eri ovien taakse useana kertana. Asiasta tehtiin Satolle useampi häiriöilmoitus.

Naapurit ilmoittivat ovien taakse jätettyjen roskapussien lisäksi naisen viettävän asunnossaan muita asukkaita häiritsevää elämää, käyttäytyneen epäasiallisesti talon asukasta kohtaan, pimputelleen muutaman naapurin ovikelloa ja koputelleen oveen viinipullolla. Asukkaat kertoivat naisen käytöksen asuntojen ovien takana aiheuttaneen heille pelkoa. Ilmoituksia tästä tehtiin myös poliisille. Koiran haukkumisesta asunnossa tuli useita ilmoituksia.

Tammikuussa eräs naapuri lähetti Satolle ilmoituksen, jossa kertoi, että nainen oli rapussa solvannut naapurissa kylässä ollutta vierasta ja seurannut tätä porraskäytävässä. Vieras ei uskaltanut poistua kiinteistöstä ilman saattajaa.

Sato sai yhteydenottoja häiriökäyttäytymisestä yhdeksältä eri asukkaalta. Kaikissa tapauksissa varsinaista häiriöilmoitusta ei Saton oikeudessa kuullun työntekijän mukaan saatu. Viime marraskuussa naista huomautettiin häiriöistä kahdesti. Toisella kerralla Sato antoi myös varoituksen.

Naisen vuokrasopimus ehti kestää noin vuoden.