Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vuoden 2023 kevääseen jatkuva remontti Sörnäisten metroasemalla alkaa maanantaina: "Kyseessä on hyvin vaativa remontti"

Sörnäisten metroaseman lippuhallin reilusti yli puolitoista vuotta kestävä perusparannus alkaa ensi viikolla.

Metroaseman perusparannustyöt tehdään vaiheittain. Asema on matkustajien käytössä koko remontin ajan. Työt valmistuvat keväällä 2023.

Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) omaisuuden hallinnasta vastaavan yksikön johtaja Antti Nousiainen kertoo, että työt alkavat maanantaina. Kyse on vaativasta remontista.

– Kyse on lippuhallitasosta, ei niinkään laituritasosta. Kyseessä on hyvin vaativa remontti, joka on vaatinut huolellisen valmistautumisen, sillä liikennöinti jatkuu koko remontin peruskorjauksen ajan. Huolehdimme, että matkustajaliikenne toimii keskeytyksettä.

Remontissa metroaseman katu- ja lippuhallitason tilat peruskorjataan. Lippuhallissa uusitaan liiketilat, yleisökäytävän ja porraskäytävien pintarakenteet, varusteet sekä valaistus.

Metroaseman energiatehokkuus paranee, kun rakenteiden lämmöneristystä parannetaan ja talotekniikkaa uusitaan.

Metroaseman A-sisäänkäynti Vaasanpuistikossa puretaan osittain ja uusitaan. G- ja E-sisäänkäyntien kaiteet ja pintarakenteet uusitaan. Vaasanpuistikon B-sisäänkäynnillä uusitaan kaksi hissiä. Myös metroaseman yleisöopasteet uusitaan.

Kaupunginhallitus varasi toukokuussa metroaseman peruskorjaukseen 10,1 miljoonaa euroa.

Sörnäisten metroasema otettiin käyttöön vuonna 1984. Perusparannuksen tavoitteena on kohentaa metroaseman ulkonäköä, käytettävyyttä ja parantaa alueen turvallisuutta.

Metroaseman matkustajamäärän ennustetaan kasvavan itäisten ja pohjoisten kaupunginosien asunto- ja työpaikkarakentamisen myötä.

Piritorina tunnetun Vaasanpuistikon remontti alkaa sen jälkeen, kun metroaseman remontti on saatu valmiiksi. Vaasapuistikosta halutaan nykyistä viihtyisämpi ja turvallisempi. Puistikkoon on tarkoitus tuoda lisää kasvillisuutta ja taidetta. Nykyistä puustoa siistitään. Myös pintoja uusitaan.

Lue: Sörnäisten metroasema remonttiin jo lähikuukausina – Sitten vuorossa on turvattomaksi koettu Piritori, tällaisia muutoksia luvassa

Korjaus. 12.1.0 kello 10.14: Korjattu metroaseman remontin valmistumisaikataulu.