Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolentoista vuoden tauko on ohi: Tukholmaan pääsee taas Helsingistä laivalla – risteilymatkustaja, huomioi nämä rajoitukset

Tallink Silja aloittaa jälleen Päivä Tukholmassa -risteilyt Helsingistä – lähes puolentoista vuoden koronatauon jälkeen.

Silja Serenaden Ruotsin-kyydit alkavat 1. elokuuta eli tulevana sunnuntaina. Laiva lähtee Helsingistä joka toinen päivä.

Serenade on palannut koronatauolta jo kesän alussa, mutta matkat ovat suuntautuneet Ahvenanmaalle.

– Risteilyjen aloittamista Helsingistä länsinaapurimme pääkaupunkiin on toivottu jo pitkään, sillä Tukholma on kohteena suomalaisten kestosuosikki. Tukholmaan on risteilytauon aikana valmistunut paljon uutta, mutta myös tutut kohteet kuten Djurgården, Abba-museo, Fotografiska ja Kungsträdgården-puisto ovat edelleen paikallaan. Risteily Tukholmaan tarjoaa loistavan irtioton arjesta, ja matkalle voi lähteä luottavaisin mielin sillä Ruotsin koronatilanne on huomattavasti parantunut ja suurella laivalla on helppoa pitää turvavälejä, sanoo tiedotteessa Tallink Siljan myyntijohtaja Jani Mäkelä.

Serenadelle otetaan tällä hetkellä matkustajia 75 prosenttia normaalista.

Tukholman nähtävyyksiin pääsee halutessaan tutustumaan jo nyt, sillä Viking Line aloitti Tukholman-risteilyt jo heinäkuun alussa M/S Gabriella -aluksella. Myös Gabriella liikennöi Helsingistä Tukholmaan joka toinen päivä.

Sekä Tallink Siljan että Viking Linen Ruotsin-risteilyt menivät tauolle maaliskuussa 2020, kun koronaepidemia iski Suomeen. Risteilyiden palauttaminen oli mahdollista, koska maahantulomääräykset ovat höllentyneet.

Suomalaiset voivat matkustaa Ruotsiin vapaasti ilman koronapassia tai negatiivista koronatestiä, kerrotaan Ruotsin poliisin kotisivuilla.

Suomeen paluuseen vaaditaan kuitenkin rokote, todistus sairastetusta koronataudista tai kaksi koronatestiä.

Jos on saanut molemmat koronarokotteet, muuta ei vaadita. Myös todistus korkeintaan kuusi kuukautta aiemmin sairastetusta koronataudista vapauttaa Suomen tai muun EU/Schengen-maan kansalaisen velvollisuuksista reissun jälkeen.

Jos kumpaakaan todistusta ei löydy, pitäisi olla esittää korkeintaan 72 tuntia vanha koronatestitulos ja käydä vielä 72–120 tuntia matkan jälkeen uudessa testissä.

Jos ei ole käynyt testissä ennen reissua eikä Tukholmassakaan, testiin on suunnattava 24 tunnin kuluessa Suomeen palaamisesta. Toinen testi vaaditaan 72–120 tunnin kuluttua.

Todistuksia ei vaadita lapsilta, jotka ovat syntyneet vuonna 2006 tai sen jälkeen.

Sekä Tallink Silja että Viking Line kehottavat matkustajiaan täyttämään tietonsa valmiiksi Finentry-palveluun. Palvelussa voi esimerkiksi varata jo ajan maksuttomaan koronatestiin.