Näitä mökkipaikkoja helsinkiläiset nyt himoitsevat – markkinoille pölähti uusi ilmiö

Mökkien hurjana kasvavalle kysynnälle ei näy loppua Suomessa.

– Tämän vuoden tammi–toukokuun aikana on vapaa-ajan asunto- ja mökkikauppoja tehty 32 prosenttia enemmän kuin viime vuoden samana ajankohtana, sanoo sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen tiedotteessa.

Rantanen sanoo, että Helsingissä ja pk-seudulla asuvat hakevat vapaa-ajan asuntoja 200 kilometrin säteellä kodista. Muualla Suomessa asuville sopivan mökkimatkan raja kulkee 100 kilometrissä.

Rantasen mukaan helsinkiläiset ovat kiinnostuneimpia Etelä-Suomen rannikkoseuduista. Hanko, Raasepori ja Kemiönsaari ovat halutuimpia alueita. Myös Kanta-Häme, Päijät-Häme, Loviisa ja Saimaa vetävät pk-seutulaisia puoleensa. Mikkelin seutu on ollut Rantasen mukaan erityisen suosittu.

Kolmekymppiset kaupunkilaiset ovat Rantasen mukaan uusi ostajaryhmä mökkimarkkinoilla.

–  Koronan synnyttämä uusi ilmiö asuntomarkkinoilla on sekin, että nyt mökkejä ja vapaa-ajan asuntoja ostavat myös milleniaalit ja nuoret aikuiset. Ennen koronaa 20–40-vuotiaat eivät olleet kiinnostuneita mökkeilystä tai kotimaan matkailusta, vaan he käyttivät mieluummin lomansa ja rahansa matkusteluun, kertoo Rantanen tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut