Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Opetusministeri Li Anderssonilta tyrmäys: "Ei etäopetus saa olla ensimmäinen keskusteluun nouseva toimenpide"

Koulut voivat mennä syksyllä etäopetukseen vasta, kun kaikki muut keinot on käytetty, näkee opetusministeri Li Andersson (vas.).

– Mikäli rajoituksia tarvitaan, ei etäopetus saa olla ensimmäinen keskusteluun nouseva toimenpide kontaktien rajoittamiseksi, vaan sen pitää olla viimeinen vaihtoehto, linjaa Andersson pikaviestipalvelu Twitterissä.

Etäkoulua väläytti sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila Ylellä. Etäkoulusta on keskusteltu, koska korona leviää nyt erityisesti nuorissa.

Andersson muistuttaa twiitissään hallituksen linjanneen, että kevään koulusulku on viimeinen laajamittainen lapsiin ja nuoriin kohdistuva toimi.

– Lähtökohta on, että lapset ja nuoret pääsevät lähiopetukseen koulujen alkaessa.

Andersson perustelee tätä sillä, että korona on vaikuttanut lasten ja nuorten elämään ja arkeen jo puolitoista vuotta negatiivisesti.

Lähiopetus vaarassa – syksyllä on edessä uusia rajoituksia, ennakoi STM:n Varhila Ylellä

– Vaikka etäopetusjärjestelyt on hoidettu hyvin, on pitkä etäopetusjakso kasvattanut oppimiseroja ja lisännyt nuorten pahoinvointia erityisesti toisella asteella.

Andersson toteaa, että paikalliset päätökset etäopetukseen siirtymisestä ovat kuitenkin lain mukaan edelleen mahdollisia, jos tilanne on todella vakava.

– Nyt on keskeistä yhdessä huolehtia lasten ja nuorten oikeudesta oppimiseen.

Koronapotilaissa korostuvat nuoret aikuiset ja rokottamattomat – Husin alueella vajaa 40 prosenttia sairaaloiden vuodeosastoilla olevista on alle nelikymppisiä

Myös vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo twiittasi tänään, että vihreät haluavat pitää lapset ja nuoret lähiopetuksessa.

– Rokotuksia on vauhditettava myös nuorten osalta.