HS: Ulkomaisilla kausityöntekijöillä epämääräisiä koronatodistuksia, väärennöksiäkin tavattu kymmeniä – "Todistuksia on tehtailtu esimerkiksi tulostimilla"

Ulkomailta tulleilla kausityöntekijöillä on ollut tänä vuonna runsaasti epämääräisiä koronatesti- ja koronarokotetodistuksia, kertoo Helsingin Sanomat.

Osa todistuksista on selkeästi väärennöksiä. Suomenlahden merivartiostosta kerrotaan HS:lle, että väärennyksiä on ollut muutamia kymmeniä.

– Tutkinnassa on muutama törkeä väärennysrikos, joissa todistuksia on tehtailtu esimerkiksi kotitulostimilla. Väärennettyjä todistuksia on tulostettu ja lähetetty eteenpäin niitä tarvinneille. Loput ovat perusmuotoisia väärennysrikoksia, joissa on esitetty väärennetty todistus pakollisen terveystarkastuksen yhteydessä rajanylityspaikalla, kertoo meritoimiston päällikkö Ilja Iljin HS:lle.

Kausityöntekijöiden todistukset voivat olla epämääräisiä myös siksi, että todistuksille ei ole maailmanlaajuista standardia eikä testaus ja rokottaminen kaikissa maissa ole yhtä organisoitua kuin Suomessa.

Viranomaiset ovat joutuneet selvittelemään epämääräisiä todistuksia erityisesti Keski-Suomessa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen kertoo Helsingin Sanomille, että epämääräisyyksiä on ollut ainakin 50. Hän arvioi, että kymmenen prosenttia näistä on selvästi väärennöksiä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut