Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Taideteos viritetään Senaatintorin ylle elokuun ajaksi – elää omaa elämäänsä myös öisin

Senaatintorin valtaa koko elokuun ajaksi yhdysvaltalaisen taiteilijan Janet Echelmanin teos nimeltään 1.78. Käytännössä valtavan kokoinen teos ripustetaan tori ylle.

Teokseen liittyy myös ääniteos sekä konsertti, jotka toteutetaan osana kansainvälisen nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalin ja Helsingin juhlaviikkojen välistä yhteistyötä.

Echelmanin veistos 1.78 on osa tieteelliseen tietoon perustuvaa Earthtime-sarjaa, jonka teokset muistuttavat ihmisen monimutkaisesta yhteydestä ajan sykleihin ja maailman järjestelmiin. Teoksen nimessä oleva luku viittaa mikrosekuntien määrään, jonka verran päivä maapallolla lyheni yhden yksittäisen geologisen tapahtuman seurauksena.

Veistoksen muoto on saanut innoituksensa valtameren aaltojen korkeustiedoista. Teoksen punotut ja solmitut värikerrokset elävät tuulten ja sään muutoksissa. Öisin veistokseen heijastetaan värillistä valoa.

Teosta täydentää äänitaiteilija Tuomas Norvion ääni-installaatio Empathy for the fish and others. Vallisaaren edustalta striimattava vedenalainen äänimaailma yhdistyy Echelmanin teoksen luota Senaatintorilta samanaikaisesti mitattavaan tuulidataan.

Ääniteos on kuunneltavissa 1.78-teoksen äärellä päivittäin äänentoiston avulla. Öisin teos on mahdollista kokea mobiililaitteen avulla omilla kuulokkeilla.

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toteutuva kansainvälinen nykytaidetapahtuma, joka järjestetään ensimmäisen kerran Vallisaaressa tänä kesänä.

Biennaali on koko Helsingin kaupungin yhteinen hanke. Sen tuotannosta ja kuratoinnista vastaa HAM Helsingin taidemuseo. Biennaali on osa Helsingin kaupunkistrategiaa 2017–2021, jonka tavoitteita ovat muun muassa kansainvälisen vetovoiman lisääminen sekä merellisyyden kehittäminen.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Metsähallitus sekä Jane ja Aatos Erkon säätiö. Biennaalin toteutumista tukevat myös Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Svenska kulturfonden.

Helsinki Biennaalin pääyritysyhteistyökumppani on Clear Channel. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Artek, Facebook Open Arts ja Helen.

Helsinki Biennaalin tapahtumakumppaneita ovat Korkeasaari ja Helsingin juhlaviikot.

den.

Helsinki Biennaalin pääyritysyhteistyökumppani on Clear Channel. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Artek, Facebook Open Arts ja Helen.

Helsinki Biennaalin tapahtumakumppaneita ovat Korkeasaari ja Helsingin juhlaviikot.