Vesivahinko tuhosi klassikkoravintolaa Helsingissä – kuva: vuokralainen juoksutti kylmää vettä kotinsa viilennykseksi

Kulttuurihistoriallisesti arvokas ravintola koki kovia helteillä. Lomalla olleen Meiccu-ravintolan visakoivuiset seinäpaneelit ja kalanruotoparketti vaurioituivat vesivahingossa, jonka aiheutti talon asukas.

Vakuutusyhtiölle annetun selvityksen mukaan samassa talossa ylempänä asunut vuokralainen oli juoksuttanut kylmää vettä, ja yön tunteina viemärin oli tukkinut rätti. Asukas oli kertomansa mukaan havahtunut kissan tassutteluun märässä.

Ravintoloitsija Leo-Jukka Salosen mukaan vakuutusyhtiö ei aio korvata taloyhtiölle aiheutuneita vahinkoja.

Asuntojen ja taloyhtiön lisäksi suurin kärsijä on ravintola Meiccu. Vahinkolistalla ovat visakoivuiset seinäpaneelit, jotka ovat samat kuin keskustan Hotelli Vaakunassa sekä kaunis kalanruotoparketti.

Salonen miettii nyt, mistä materiaalit ja mistä ammattitaitoiset entisöijät? Alkuperäinen nariseva lattia on osa ravintolan brändiä ja viihtyisyyttä. Paikka kuuluu sisustukseltaan vanhojen klassikkojen joukkoon.

– Vettä on yhä rakenteissa, Salonen huokaa.

Vahinkojen taloudellista suuruutta hän ei osaa vielä sanoa. Paikka on kiinni ainakin pari kuukautta.

Vesivahinko sattui ilmeisesti viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ravintola sai kuulla asiasta maanantaina.

Ravintola Meiccu oli vahingon sattuessa kesälomatauolla. Nyt sen avaamisesta ei ole siis tarkkaa tietoa, mutta avajaisista tullee samalla 75-vuotisjuhla.

Vuonna 1946 Kuusitien ja Pihlajatien risteykseen valmistunut ravintola oli alunperin nimeltään Helsingin Osuuskaupan ravintola N:ro 11. Rakkaalla lapsella oli kansan suussa lempinimet Kuusihokki ja Risuhokki.

Pintamateriaalit ravintola sai Hotelli Vaakunan työmaalta. Valaisimet olivat nyttemmin huippuhintoihin huutokaupoissa nousutta Paavo Tynelliä.

HOK-Elanto luopui ravintolanpidosta Kuusitien ja Pihlajatien kulmauksessa 2005. Osuuskauppa jäi kuitenkin talossa suureksi osakkeiden omistajaksi.

Juttua muokattu 31.7. 7.00

"Kun ollaan asiakkaana, on jokin kummallinen lupa varastaa" – Tätä kaikkea ravintoloista viedään, mutta kuka sai kuskattua karhuntaljan portsarin ohi?

Nämä helsinkiläiset ravintolat loistavat persoonallisella sisustuksellaan – "Ilahduttavasti kaikki ravintolat ovat säilyneet"

"Koska olet viimeksi kehunut suomalaista ruokaa?" – älä unohda näitä klassikkoravintoloita

1970-luvulla perustettu perheyritys pyörittää Käpylässä yllättävää ravintolamaailmaa: "Meidän täytyisi pitää enemmän meteliä itsestämme" –  yökerho tunnetaan legendaarisen tv-sarjan baarina

Kiivaasti odotettu terassi aukesi meren rannalle Helsingissä: ”Tämä on luksuspaikka!” – loppuuko ravintolan ilo kuitenkin lyhyeen?

Kuuluisuuksia lautasilla – Kuka oli herra Janzon? Entä Chateaubriand?

Kasarmitorin jättiterassin viereisellä sisäpihalla on tarkasti vartioitu "sotasalaisuus" – harvinainen vieras suorittaa tehtävän kerran vuodessa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut