Pyöräkeskus avataan maanantaina uudessa paikassa: "Kaupunkipyöräasema ihan vieressä"

Pyöräkeskus avautui maanantaina Ruoholahdessa. Aiemmin se sijaitsi Kampin Kansalaistorilla. Helsingin kaupunki

Sanna Jompero-Lahokoski

Pyöräkeskus avautuu maanantaina uudessa paikassa Baanalla Ruoholahdessa.

Keskus sijaitsee nyt ensimmäistä vuotta Baanan loppupäässä, Porkkalankadun sillan alla ja palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–17.

Aiemmin keskus sijaitsi Kansalaistorilla.

Pyöräkeskuksessa voi huoltaa pyörää itse ja tarvittaessa saada apua sekä opastusta ammattilaisilta.

Keskukselta löytyy pumppauspiste ja työkaluja muun muassa ketjuruoskasta erilaisiin avaimiin. Henkilökunnalta voi kysyä reittivinkkejä ja apua liikennesääntöihin.

– Pyöräkeskuksen tavoitteena on tehdä pyöräilystä entistä sujuvampaa ja auttaa oman pyörän ylläpitoon liittyvissä mahdollisissa haasteissa sekä tarjota opastusta kaikenlaisiin pyörällä kulkiessa eteen tuleviin asioihin. Uusi sijainti on mahtavalla paikalla vilkkaan Baanan varrella, sillan säältä suojaamaa ulkotilaa on hyvin ja kaupunkipyöräasemakin on ihan vieressä, kertoo HKL:n palveluasiantuntija Samuli Mäkinen kaupungin tiedotteessa.

Pyöräkeskuksen palvelut tuottaa HKL. Yhteistyökumppanina on tänä vuonna Suomen Työsuhdepyörä Oy.

Pyöräkeskuksen konseptia pyritään tulevaisuudessa laajentamaan laadukkaan liityntäpyöräpysäköinnin yhteyteen osaksi joukkoliikenteen solmukohtien ja aluekeskuksien palveluja. Tavoitteena on tehdä pyörä- ja joukkoliikenteen yhdistäminen entistä houkuttelevammaksi. Keskus on osa Helsingin kaupungin pyöräilyn edistämisohjelmaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut