Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sääntö-Suomi ei saanut jättiterassia luovuttamaan: kohutapahtuma järjestetään sittenkin – oluen tarjoiluun tehtiin muutos

Vallilan Konepajan jättiterasseihin kuuluva The Train Factory Terrace on muuttanut huomisen loppuunmyydyn sunnuntaibrunssin järjestelyjä, koska Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kiinnittänyt huomiota ravintolan alkoholitarjoiluun.

–  Meille selvisi, että Suomen laki kieltää pohjattomien brunssien järjestämisen. Meidän pohjattomat brunssit ovat kuitenkin saaneet niin paljon positiivista palautetta, että haluamme jatkaa niiden järjestämistä - tietenkin lain puitteissa, ravintola kertoo Facebook-sivullaan.

Viime viikolla The Train Factory Terrace kertoi järjestävänsä pohjattoman brunssin, jossa noin 35 euron hinnalla saattoi syödä pizzaa ja juoda olutta niin paljon kuin halusi.

Alkoholin tarjoilua on muutettu nyt niin, että ruoan kylkeen voi ostaa viini- tai olutpaketin. Tarjolla on myös alkoholiton vaihtoehto. Ravintola ei kerro Facebook-sivullaan tarkemmin, mitä viini- ja olutpaketit sisältävät.

"Juo niin paljon kuin haluat" -brunssista nousi viime viikolla kohu, kun muun muassa moni Helsingin Uutisten lukija kysyi, onko sellaisen järjestäminen laillista. Vastaavia tapahtumia on järjestetty Helsingissä useasti ennenkin.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tulkinnan mukaan tämän tyyppisiä tapahtumia ei voi järjestää. Valvirasta kerrottiin Helsingin Uutisille, että ravintoloiden myymät paketit, joihin sisältyy oikeus nauttia rajoituksetta alkoholijuomia, ovat sopimatonta ja lainvastaista myynninedistämistä.

Aikaisemmin myös muut yleisötapahtumien järjestäjät ovat joutuneet keksimään uudenlaisia ratkaisuja runsaamman alkoholin tarjoiluun.

Suvilahdessa järjestetään ensi kesänä Helsinki Haze Wave -olutfestivaali, jossa sisäänpääsylipun hinnalla on mahdollista maistaa kaikki tarjolla olevat oluet. Olutta ei saa nauttia kuitenkaan täysin rajattomasti. Facebook-sivujen mukaan kahden päivän lippu maksaa 199 euroa ja siihen kuuluu 150 maistelulipuketta.

Eri maiden anniskelulait vaihtelevat ja esimerkiksi Tallinnassa vastaavassa oluttapahtumassa juomien määrää ei ole rajattu.

Otsikkoa muokattu 31.7. klo 21.30