Sääntö-Suomi ei saanut jättiterassia luovuttamaan: kohutapahtuma järjestetään sittenkin – oluen tarjoiluun tehtiin muutos

Vallilan Konepajan jättiterasseihin kuuluva The Train Factory Terrace on muuttanut huomisen loppuunmyydyn sunnuntaibrunssin järjestelyjä, koska Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kiinnittänyt huomiota ravintolan alkoholitarjoiluun.

–  Meille selvisi, että Suomen laki kieltää pohjattomien brunssien järjestämisen. Meidän pohjattomat brunssit ovat kuitenkin saaneet niin paljon positiivista palautetta, että haluamme jatkaa niiden järjestämistä - tietenkin lain puitteissa, ravintola kertoo Facebook-sivullaan.

Viime viikolla The Train Factory Terrace kertoi järjestävänsä pohjattoman brunssin, jossa noin 35 euron hinnalla saattoi syödä pizzaa ja juoda olutta niin paljon kuin halusi.

Alkoholin tarjoilua on muutettu nyt niin, että ruoan kylkeen voi ostaa viini- tai olutpaketin. Tarjolla on myös alkoholiton vaihtoehto. Ravintola ei kerro Facebook-sivullaan tarkemmin, mitä viini- ja olutpaketit sisältävät.

"Juo niin paljon kuin haluat" -brunssista nousi viime viikolla kohu, kun muun muassa moni Helsingin Uutisten lukija kysyi, onko sellaisen järjestäminen laillista. Vastaavia tapahtumia on järjestetty Helsingissä useasti ennenkin.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tulkinnan mukaan tämän tyyppisiä tapahtumia ei voi järjestää. Valvirasta kerrottiin Helsingin Uutisille, että ravintoloiden myymät paketit, joihin sisältyy oikeus nauttia rajoituksetta alkoholijuomia, ovat sopimatonta ja lainvastaista myynninedistämistä.

Aikaisemmin myös muut yleisötapahtumien järjestäjät ovat joutuneet keksimään uudenlaisia ratkaisuja runsaamman alkoholin tarjoiluun.

Suvilahdessa järjestetään ensi kesänä Helsinki Haze Wave -olutfestivaali, jossa sisäänpääsylipun hinnalla on mahdollista maistaa kaikki tarjolla olevat oluet. Olutta ei saa nauttia kuitenkaan täysin rajattomasti. Facebook-sivujen mukaan kahden päivän lippu maksaa 199 euroa ja siihen kuuluu 150 maistelulipuketta.

Eri maiden anniskelulait vaihtelevat ja esimerkiksi Tallinnassa vastaavassa oluttapahtumassa juomien määrää ei ole rajattu.

Otsikkoa muokattu 31.7. klo 21.30

"Pakko tintata niin paljon kuin rahalla irtoaa" – Helsingin ravintoloissa järjestetty useita alkoholibuffetteja: Valvira ja avi yksimielisiä laillisuudesta

Vallilan Konepajan hittiterassi joutuu purkamaan luvattoman jättikupolin – "Siellä paistuu, sisällä mahdoton istua"

Helsinkiläinen live-klubi lopetti – paikalla myydään nyt pizzaa ja burgeria: "Keikkojen järjestäminen on suunnitelmissa"

Kiivaasti odotettu terassi aukesi meren rannalle Helsingissä: ”Tämä on luksuspaikka!” – loppuuko ravintolan ilo kuitenkin lyhyeen?

Helsingissä jo 8 suurta terassialuetta kilpailee keskenään – "Tästä tulee varmasti ikimuistoinen kesä"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut