Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulu alkaa Helsingissä lähiopetuksessa – pk-seutu siirtyi leviämisvaiheeseen

Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen, pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä eli "koronanyrkki" linjasi tänään.

Kouluihin palataan pääkaupunkiseudulla lähiopetuksessa. Päätös koskee sekä peruskoulua että toista astetta kaikissa Helsingin, Vantaan ja Espoon kouluissa. Koulut alkavat Helsingin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa ensi viikon keskiviikkona 11. elokuuta.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee THL:n linjauksen mukaisesti kasvomaskin käyttöä kaikille 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille sekä joukkoliikenteessäettä julkisissa sisätiloissa.

Maskia suositellaan käytettäväksi näin ollen myös oppilaitoksissa peruskoulun 6. luokasta lähtien.

Etätyön tekemistä suositellaan laajasti sekä julkisella että yksityisellä sektorilla

Linjauksia perusteellaan, muun muassa sillä että pääkaupunkiseudulla koronaepidemiatilanne on viime viikkoina kehittynyt huolestuttavaan suuntaan ja tartuntamäärät ovat kasvaneet nopeasti. Sairaalahoidon tarve on pääkaupunkiseudulla lievässä nousussa ja sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitus on kasvanut. Tähän on vaikuttanut erityisesti koronaneuvonnan, testaustoiminnan ja tartunnanjäljityksen kasvanut tarve.