Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Festariviikonloppu ruuhkautti Helsingin koronatestauksen –  näissä paikoissa ajan voi saada vielä samalle päivälle

Koronatestitulosta täytyy odottaa Helsingissä tällä hetkellä tavallista pidempään. Tuloksen saa nyt noin puolessatoista vuorokaudessa. Kaksi viikkoa sitten aika oli vielä alle vuorokauden.

Helsingissä testipaikoilla on nyt niin paljon ruuhkaa, ettei aikaa välttämättä saa lähimmältä pisteeltä samaksi päiväksi.

Ihmisiä hakeutuu testeihin paljon, koska kohonneet tartuntamäärät ovat lisänneet altistumisia, Husista kerrotaan.

Myös erilaiset tapahtumat, matkustaminen ja töihin paluu ovat lisänneet ihmisten tarvetta käydä koronatesteissä. Heinäkuun viimeisinä viikonloppuina Suomessa järjestettiin useita isoja festivaaleja, jonka jälkeen monet hakeutuivat testiin.

– Kysyntä lisääntyi nopeasti viikossa. Helsingissä on totuttu, että vasteaika on ollut pari tuntia. Jonot ovat pystyneet kuitenkin kohtuullisina, Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen kertoo.

Lehtonen ei usko, että testitulokseen menevä aika enää kasvaa .

– Hartwall-areenalle ja Vironkadulle avataan näytteenottopisteet. Sen jälkeen jonojen pitäisi lyhentyä nopeasti.

Husin lupaama tavoiteaika on vuorokausi.

– Puolitoista vuorokautta menee niihin rajoihin. Yritetään puristaa se puoleen vuorokauteen.

Lehtonen muistuttaa, että helsinkiläiset voivat käydä koronatestissä missä tahansa lähialueella.

– Ymmärrän, että liikkuminen voi olla osalle vaikeaa. Esimerkiksi Espoossa ja Vantaalla on paremmin aikoja myös samalle päivälle. Esimerkiksi Tikkurilassa ja Sellossa on ollut hyvin aikoja.

Helsingissä vapaita aikoja oli parhaiten Oulunkylässä, Munkkivuoressa, Kruununhaassa ja Malmilla, Lehtonen sanoi keskiviikkona aamupäivällä.