Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tässä pian Helsingin vetovoimaisin alue asuntomarkkinoilla? – Hintaero naapureihin nyt jopa 2400 euroa/neliö

Puotila on nousemassa nopeasti yhdeksi kysytyimmistä asuinalueista Helsingin itäisessä kantakaupungissa.

Myyntiin tulevat asunnot käyvät siellä nopeasti kaupaksi, ja niistä maksetaan usein yli pyyntihintojen. Asuntobuumin uskotaan vahvistuvan Puotilassa entisestään ja asuntojen hintojen nousevan lähivuosien aikana.

– Vielä toistaiseksi Puotilassa asuntojen hintataso on erittäin kilpailukykyinen verrattuna esimerkiksi Hermanniin, Vallilaan tai Länsi-Herttoniemeen, kertoo Sp-Koti Helsinki Merihaan yrittäjä Nikita Missiouk tiedotteessa.

Jos Hermannissa yksiöiden ja kaksioiden toteutuneiden asuntokauppojen keskimääräinen neliöhinta on ollut noin 6 400 euroa, niin Puotilassa se on Missioukin mukaan noin 4 000 euroa.

– Tällä hetkellä kaikki Puotilassa myyntiin tulevat asunnot myydään nopeasti, ja usein tarjouskilpailujen kautta yli pyyntihintojen.

Missiouk arvioi, että asuinalueina Puotila ja Hermanni muistuttavat paljon toisiaan. Molemmissa on rauhallinen ja kylämäinen tunnelma, jota kaupungissakin asuvat ihmiset tuntuvat arvostavan ja hakevan koronan myötä aiempaa enemmän.

Puotilan nousevaa asuntobuumia selittää kaksi selkeää seikkaa.

– Se on Herttoniemestä ja Roihuvuoresta seuraava alue, johon buumi voi siirtyä Itäväylän varrelta, pohtii Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen tiedotteessa.

– Siellä myös uudistetaan parhaillaan alueen ilmettä ja infraa, vanha ostoskeskus menee jyrän alle ja uutta koulua rakennetaan. Lisäksi Helsinki on kaavoittanut Puotilaan runsaasti uusia asuntoja.

Nooa Säästöpankin liiketoimintajohtaja Tommi Grönlund puolestaan arvioi, että Puotilassa on nyt selvästi käynnissä sama ilmiö kuin vaikkapa Kalliossa, Vallilassa, Hermannissa, Herttoniemessä ja Myllypurossa aiemmin.

Asukkaat muuttivat Kontulan 16-kerroksiseen tornitaloon:  tällainen maisema aukeaa ylimmästä ikkunasta  – "Itä-Helsinkiin sopii vaikka pilvenpiirtäjiä!"

Marko, 30, löysi tuottoisan 117-neliön asunnon ja osti perään toisenkin: "Tämä on aliarvostettu kaupunginosa" – erikoinen talo herättää ohikulkijoiden huomion

Näitä mökkipaikkoja helsinkiläiset nyt himoitsevat – markkinoille pölähti uusi ilmiö

Ostarit matalaksi