Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

HS: Leviämisalueilla sairaalahoitoon joutuneista koronapotilaista valtaosalla ei ollut rokotusta – "Perustervekin voi joutua sairaalahoitoon ja huonoon kuntoon"

Koronan pahimmilla alueilla sairaalahoitoon joutuvia koronapotilaita yhdistävät samat asiat: he ovat nuorempia kuin aiemmin ja valtaosalla heistä ei ole ensimmäistäkään koronavirusrokotetta, kertoo Helsingin Sanomat.

Eniten koronatartuntoja todetaan nyt Husissa sekä Varsinais-Suomen (VSSHP) ja Pirkanmaan (PSHP) sairaanhoitopiireissä. Pääkaupunkiseutu, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa ovat epidemian leviämisvaiheessa.

Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) 24:stä sairaalahoitoa vaatineesta potilaasta 18 oli HS:n mukaan rokottamattomia. Yhdellä oli täysi rokotesarja ja viisi oli saanut yhden annoksen. Puolet potilaista oli alle 50-vuotiaita.

Pirkanmaalla kesä-heinäkuussa sairaalahoitoon joutuneista 30 koronapotilaasta 23 oli HS:n jutun mukaan rokottamattomia. Yksi rokoteannos on ollut viidellä ja täysi rokotussarja kahdella sairaalahoitoon joutuneella koronapotilaalla. 16 potilasta on ollut alle 40-vuotiaita.

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (Tyks) puolestaan on ollut viikon aikana potilaita on ollut yhteensä 15, joista 7 on ollut täysin rokottamattomia ja 4 on saanut täyden rokotussarjan. 9 potilasta on ollut alle 50-vuotiaita.

– Tässä on nähtävissä, että perustervekin voi joutua sairaalahoitoon ja huonoon kuntoon, sanoo infektioylilääkäri Esa Rintala HS:lle.