Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Täällä nuoret miehet kulkevat ilman mitään suusuojaa" – maskittomat ärsyttävät kauppakeskuksissa: Itiksessä jaettu jo 150 000 maskia

Korona: Moni helsinkiläinen on närkästynyt, mikäli kauppakeskuksissa asioidaan ilman koronamaskia. Itiksessä maskeja on jaettu nyt jo yli 150 000 kappaletta.

Itäisen Helsingin kauppakeskusten asiakkaat käyttävät jo tottuneesti koronamaskeja. Koronatartuntojen yhä lisääntyessä moni asiakas kiinnittää huomiota heihin, joiden kasvoilla ei maskia näy.

– Minun mielestäni yhä useampi kulkee nyt ilman maskia isoissakin joukoissa. Maskittomuus voi olla ihan perusteltua sairauden vuoksi, mutta ei niin paljon sairaita voi kauppakeskuksessa kulkea, arvioi keskiviikkona kauppakeskus Columbuksessa asioinut rastilalainen Markus Kuusela.

Kuusela toivoo, että maskittomat ovat saaneet jo molemmat rokotteet.

– Se ärsyttää, jos terveet ihmiset kulkevat kaikkialla ilman maskia.

Columbuksessa sijaitseva kultasepänliike Kultasäde on paikka, josta maskia vailla olevat asiakkaat voivat noutaa ilmaisen suojan kasvoilleen.

– Maskien jako aloitettiin meillä maaliskuussa ja niitä menee päivässä tuollaiset parisenkymmentä, arkisin ehkä hieman vähemmän, kertoo Kultasäteen myyjä Jaana Haavisto.

Laajasalossa asuva Kaisa Karttunen pitää maskia niin kauppakeskus Itiksessä kuin muuallakin julkisilla paikoilla.

– Tähän on kyllä tottunut, vaikka ei maskinkäyttö aina helppoa ole. Olen luokanopettaja ja joudun työssäni pitämään maskia, Karttunen kertoo.

– Olen saanut maskista oireita, esimerkiksi päänsärkyä ja poskiontelo-ongelmia.

Itiksessä on epidemian ajan tarkennettu ja tehostettu toimia, jotta kävijät tuntisivat olonsa turvalliseksi – etenkin koronatartuntojen määrän kasvaessa Helsingissä.

– Nyt on selkeästi tarvetta muistuttaa asiakkaita vallitsevasta tilanteesta esimerkiksi kuulutuksin, kertoo Itiksen markkinointi- ja pr-päällikkö Tarja Finni.

Itiksessä jaetaan jatkuvasti ilmaisia maskeja – tähän mennessä niitä on jaettu jo yli 150 000 kappaletta.

– Ilmassa on varmasti väsymystä tähän tilanteeseen ja taatusti jokainen haluaisi jo palata normaaliin elämään.

– Sen aika koittaa toivottavasti pian, mutta sitä ennen on jaksettava kantaa huolta omasta ja läheistensä terveydestä käyttämällä julkisissa tiloissa maskia, Finni muistuttaa.

Maskittomat asiakkaat kiukuttavat myllypurolaista Esa Siitosta.

– Maskikuri on Itiksessä selvästi repsahtanut kesän aikana. Täällä nuoret miehet kulkevat kauppakeskuksessa ilman mitään suusuojaa. Varmasti ei kaikilla ole otettuna kahta koronarokotetta, Siitonen kritisoi.

– Ehdottomasti pitää kaikilla olla maskit päässä, koska muuten tartuntojen määrä varmasti räjähtää koko maassa.

– Ja turha istuminen pitäisi kieltää kahviloissa. Jokainen juokoon tänä aikana kahvit kotonaan. Niin minäkin teen.

Helsingin ensimmäinen KFC-ravintola Itäkeskukseen

Kontulan täpötäysissä baareissa nauretaan turvaväleille ja annetaan poskisuudelmia – yrittäjä: "Humalassa olevia asiakkaita on vaikea saada paikoilleen"

Vuosaarelainen Ellen yllättyi tavasta, jolla Itä-Helsingissä odotetaan bussia – kuva: "Aina ei ole näin"

Itis menee remonttiin ensi vuonna – nämä 3 ketjua avaavat myymälän jo syksyllä

Näin rajusti Puhoksen ympäristö muuttuu – Uusi puisto tarjoaa oleskelupaikan, ostarin ylätori kesäisin terassiksi