Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Suomen kallein ravintola" poltti 6 miljoonaa euroa Helsingin keskustassa – nyt sen paikalle aukeaa harvinaisuus

Unioninkadun ja Eteläisen Makasiininkadun kulmaan kaksi vuotta sitten avattu Laava tunnettiin "Suomen kalleimpana ravintolahankkeena".

Eriskummallinen Laava poltti rahaa miljoonia. Ainakin kuusi ellei jopa enemmän. Hanke oli nurin jo keväällä 2020 ennen kuin siihen ehti upota suunniteltu kymmenen miljoonaa euroa.

Ravintolaa johti ja siihen sijoitti rahojaan Venäjän kautta Suomeen tullut yhdysvaltalaiskokki Greg Easter.

Tavoitteena oli Disney-fantasioiden ja Pirates of the Caribbean -elokuvien kaltainen aikuisten puuhamaa, jossa on myös polynesialainen Kon-Tiki-baari.

Laavaan sijoitettavista miljoonasummista kertoi alunperin omistaja Greg Easter Viisi tähteä -mediassa. Easter ei kertonut rahojen alkuperää.

Nyt laivanvarustajien Navigator-taloon tulee aitokiinalainen ravintola Zhen.

Sisarravintola – mutkaton Navi Noodle Bar – kiinalaista katuruokaa myyvä paikka avautui jo pari viikkoa sitten.

Uusi Zhèn avautuu hiljaisesti 12.8. ja alkaa ottaa varauksia vastaan 17.8. Omistaja Zhao Tang sanoo paikan olevan aitokiinalainen.

Hän raottaa ruokalistaa, joka ei ole vielä aivan lopullinen.

– Suomen ensimmäinen kiinalainen fine dining. Suulle ja silmille, hän sanoo ja alleviivaa moneen otteeseen sekä kiinalaisen keittiön että arvorakennuksen kunnioittamista.

Viiden ruokalajin maistelumenut maksavat 58-68 euroa. À la carte -listan alkupaloissa on toisaalta niin riisinuudelisalaatti merilevällä kuin friteeratut sianlihawontonit että friteeratut muikut. Pääruokina tarjotaan esimerkiksi naudan ribsit keittiömestarin salaisessa kastikkeessa, karitsankyljyksiä currykastikkeessa ja Lapin poronpotkaa!

Triplan jättiravintola sulki ovensa lopullisesti – tilalle julkkisten suosimasta Locanda Scappista tuttua ruokaa

Itse jugendtalo on rakennettu 1905. Arkkitehti Harald Neoviuksen suunnittelemassa rakennuksessa toimi aikanaan muun muassa Suomen Höyrylaiva Osakeyhtiö eli Finska Ångfartygs Aktiebolaget, tuttavallisemmin Effoa. Nykyisin yhtiö tunnetaan nimellä Tallink Silja. Suomen Höyrylaiva Osakeyhtiö

Talon omistaa ja sen tiloja vuokraa Auratum Oy, joka on osa turkulaista Rausanne-konsernia.

Triplan jättiravintola sulki ovensa lopullisesti – tilalle julkkisten suosimasta Locanda Scappista tuttua ruokaa

Joko testasit? Nämä uudet ravintolat aukesivat Helsinkiin –  yksi trendi selvässä nosteessa

Sääntö-Suomi ei saanut jättiterassia luovuttamaan: kohutapahtuma järjestetään sittenkin – oluen tarjoiluun tehtiin muutos

Helsinkiläinen live-klubi lopetti – paikalla myydään nyt pizzaa ja burgeria: "Keikkojen järjestäminen on suunnitelmissa"

Helsinkiläiset eivät kyllästy trendiruokaan, vaikka laatu huolestuttaa: "Vastaavat lähiöiden pizzapaikkoja" – myös 2,5 euron pullan ja kahvin tilalle tuli sushia