Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaivopuiston lentonäytös jyrähtää tänään Helsingin taivaalla – katso aikataulu tästä 

Kaivopuistoon ja sen lähettyville on odotettavissa tänään paljon yleisöä, kun suuri Kaivari 21 -lentonäytös alkaa kello 16.

Neljä vuotta sitten järjestettyä lentonäytöstä pidetään Suomen suurimpana yleisötapahtumana, joka keräsi paikalle jopa 130 000 katsojaa.

Lentonäytös esittelee siviili-ilmailun klassikoita ja nykypäivän kalustoa, kuten hävittäjiä.

Näytökseen osallistuu lähes kaikki Ilmavoimien HX-hävittäjähankkeeseen tarjotut koneet: Saab Gripen E, Eurofighter Typhoon, Dassault Rafale ja Lockheed Martin F-35. Ainoastaan Boeing F/A-18 Super Hornet -hävittäjä on esillä vain maanäyttelyssä, joka on auki myös lauantaina.

Järjestäjä muistuttaa ihmisiä suojaamaan kuulonsa. Tapahtumassa on vahva maskisuositus. Myös turvaväleistä tulee huolehtia.

Ajoneuvoliikenne on kielletty perjantaina ja lauantaina Merisatamanrannassa, Ehrenströmintiellä ja Itäisellä Puistotiellä. Yleisölle suositellaan saapumista jalan, pyörällä tai julkisella liikenteellä.

Rautatientorilta ja Kampista perille pääsee raitiovaunuilla 2 ja 3 sekä Kampista bussilla 14. Lasipalatsilta kulkee ratikkalinja 10. Myös raitiovaunu 1A kulkee Kaivopuiston ohi.