Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi palauttaa maahantulorajoituksia useasta maasta ja poistaa rajoitukset ukrainalaisilta

Suomi palauttaa maahantulon rajoitukset Azerbaidžanin, Etelä-Korean, Japanin, Moldovan, Serbian ja Singaporen asukkaille, jotka tulevat Suomeen näistä maista.

Rajoitukset tarkoittavat, että jos saapuja ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, sallittuja maahantuloperusteita ovat vain paluu Suomeen, paluu muihin EU- tai Schengen-valtioihin, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla tai muu välttämätön syy.

Toisaalta Ukrainan asukkaat saavat jatkossa saapua Suomeen rajoituksetta.

Molemmat muutokset ovat voimassa 9.–22. elokuuta. Asiasta päätti valtioneuvosto torstaina.

Suomeen saa edelleen saapua kaikista maista, jos tulijalla on esittää todistus täydestä koronarokotussarjasta, jonka toinen annos on saatu vähintään 14 vuorokautta ennen matkaa. Rokotus kelpaa maahantuloon, jos se löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hyväksyttyjen rokotteiden listalta.

Myös todistus alle kuusi kuukautta aiemmin sairastetusta koronainfektiosta kelpaa maahantuloon, mutta ulkorajoilla vain EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisille ja EU- tai Schengen-valtiossa asuville.