Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Naiskaksikko esiintyi kotihoitajina ja mittasi jopa verenpaineen – vanhus ryöstettiin iltauutisten aikana

Rikolliset: Naiskaksikko jäi kiinni teosta jälkikäteen. Poliisi on vanginnut useita henkilöitä, jotka liittyvät tapaukseen.

Sipoolainen ikäihminen valmistautui kotonaan katsomaan iltauutisia torstai-iltana 29. heinäkuuta, kun ovikello soi kello 20 jälkeen. Ovella seisoi tuntematon naiskaksikko, joka esittäytyi Sipoon kunnan kotihoidon työntekijöinä.

Naiset olivat ikäihmisen mielestä uskottavia ja kohteliaita. He jopa tekivät asukkaalle hoitotoimenpiteitä, esimerkiksi mittasivat hänen verenpaineensa.

Yli puoli tuntia kestäneen vierailun jälkeen vanhus sai huomata tulleensa ryövätyksi. Naiset olivat tyhjentäneet hänen lompakkonsa kaikista luotto- ja pankkikorteista ja anastaneet myös muuta omaisuutta.

Varastetut kortit koituivat ryöstäjien kohtaloksi, koska ne johtivat poliisin kaksikon jäljille.

Rikoskomisario Freddie Cederlund Itä-Uudenmaan poliisista kertoo asiaan liittyvän muitakin epäiltyjä.

– Teosta epäillään naiskaksikkoa. Asiaan liittyen on tällä hetkellä vangittuna useampi henkilö ja poliisi jatkaa asian esitutkintaa. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena, Cederlund sanoo.

Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena.

– Rikoskomisario Freddie Cederlund

Tutkinnan ollessa kesken poliisi ei tällä hetkellä tiedota asiasta enempää.

Rikoskomisario Cederlund neuvoo ikäihmisiä suhtautumaan aina erityisellä tarkkaavaisuudella ja varovaisuudella tuntemattomien yhteydenottoihin puhelimitse, sähköpostitse tai esimerkiksi ovelle koputtavien suhteen. Hän neuvoo myös soittamaan epäröimättä poliisille.

– Jos kokee jotain epäilyttävää tapahtuneeksi, niin voi olla yhteydessä poliisiin, jolta kyllä saa neuvoa ja apua asiaan, Cederlund kannustaa.

Hoitotyön varjolla kotiin yrittäviin tuntemattomiin hän neuvoo suhtautumaan erityisellä varovaisuudella.

– Ikäihmisen ja muidenkin kannattaa vaatia henkilökorttia tai muuta todistusta siitä, että henkilö on kotihoidon palveluksessa. Voi myös soittaa väitetylle työnantajalle ja varmistaa, että henkilö on työsuhteessa tähän väitettyyn palveluntarjoajaan.

Sipoon kunnan ikääntyneiden ja vammaisten palveluiden palvelujohtaja Sari Häkkinen kertoo jokaisella kotihoidon työntekijällä olevan kuvallisen henkilökortin, jonka on oltava esillä joko kaulassa roikkuvassa nauhassa tai työasun etutaskuun kiinnitettynä.

– Tämä on meillä ehdoton vaatimus, että henkilökortti on oltava työntekijällä aina esillä asiakkaiden luona vieraillessa, Häkkinen sanoo.

Palvelujohtaja on pahoillaan tapauksesta, jossa ryöstäjät pääsivät tunkeutumaan sipoolaisen ikäihmisen kotiin kotihoidon varjolla.

– Nämä ovat tosi ikäviä tapauksia, joita pyrimme omalla toiminnallamme ja työntekijöidemme ohjeistamisella kaikin tavoin estämään.