Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isyys kasvatti kiekkolegenda Ville Peltosesta valmentajan –  "Helsinki kaupunkina on minulle erittäin rakas"

– Olen onnellinen, että voin valmentaa juuri Nordiksella. Täällä olen rakastunut niin lajiin, halliin kuin seuraan, HIFK:n tuore vastuuvalmentaja Ville Peltonen ynnää tunnelmiaan haastavassa tehtävässä.

Peltosen pelaajaura päättyi seurassa kauteen 2013–2014. Monet ovat toivoneet pitkään, että tulisi vielä päivä, jolloin suomalaisen jääkiekon suuruus on käskyttämässä Liigan yhtä isoimmista seuroista.

Nyt on se hetki. HIFK:n ensimmäinen kotiottelu Peltosen komennossa on hallitsevaa Suomen mestaria Rauman Lukkoa vastaan 15.9.

– Kiinnostus valmentamiseen syttyi jo pelaamisen aikana. On ollut hyvä, että kasvoin aikuiseksi ja olen kokenut muun muassa vanhemmuuden isänä ennen kuin aloitin oman valmentajan polkuni. Tehtävässä on auennut uusi innostava maailma.

– Valmentajana koen isoa vastuuta yksilöiden ja joukkueen kehityksestä ja hyvinvoinnista. Arjen täytyy olla kaikille kaikilta osin laadukasta joka päivä.

Kausi ei ole vielä alkanut, mutta Peltosesta aistii, että hän on valmis tulevaan liigakauteen.

– Helsinki kaupunkina on minulle erittäin rakas. Olin viimeiset viisi vuotta pois Suomesta, sain vain piipahtaa kesäisin kaupungissa. Helsinki edustaa perheellemme kotia, sitä se on aina ollut. Kotona on turvallista olla ja täällä voi haastaa itsensä tutussa ympäristössä.

Peltosen ura on ollut pitkä ja ansiokas. Hän on aina jättänyt jäälle kaikkensa. Sen tietävät nekin, jotka eivät seuraa jääkiekkoa. Kolme maalia Suomen historiallisessa Ruotsi-voitossa -95 maamme ensimmäisessä MM-mestaruudessa on tehnyt entisestä hyökkääjästä hyvin arvostetun urheilijan.

– Arvot antavat toiminnallemme tärkeän viitekehyksen. Olemme sitkeitä, taitavia ja vahvoja - ennen kaikkea yhdessä. Elämme niitä todeksi arjessa. Itse pitää olla esimerkkinä ja auttaa urheilijoita omassa kehittymisessään. Valmentajan tehtäväksi näen inspiroida yksilöitä ja joukkuetta tavoittelemaan asettamaamme vaatimustasoa päivittäin.

Viime kausi oli kaikille Liigan seuroille raskas. Ilman haasteita ei pärjännyt helsinkiläisseurakaan. Oli korona tai ei, liigavalmentajan työ on kova taakka kantaa, varsinkin Helsingissä.

-Lenkkeilen, myös tenniksessä saan ajatukset muualle joko Talissa tai Torpalla.

Peltonen näkee HIFK:n vahvana stadilaisten arjessa. Hänen mukaansa seura voi tulevaisuudessa olla enemmänkin läsnä kaupungin asukkaiden hyvinvoinnissa.

– Olen saanut läheltä seurata kuinka tärkeä seuramme on monille niin kaupungin liike-elämälle kuin yksityisille ihmisille.