Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Futiskulttuuri näkyy Oulunkylässä ja Pihlajamäessä – "Meillä on hyvä paikallinen jengi, alueen ylpeys"

Jalkapallo: Helsingissä Ykkösen joukkueista parhaiten on pärjännyt Oulunkylän Gnistan. Myös Pihlajamäen stadionin tunnelma saa kehuja.

Helsingin miesten Ykkösessä pelaavat joukkueet PK-35, Gnistan ja HJK 04 ovat saaneet yleisön liikkeelle.

Ihmisiä kiinnostaa paikallinen urheiluviihde. Ykkönen on kova sarja, joten yleisö saa nauttia nuorten urheilijoiden mukavatempoisista otteluista.

– Meillä on hyvä paikallinen jengi, alueen ylpeys, tyytyväinen katsoja Antti Viita tiivistää tunnelmaa PK-35:n paikallisottelussa 04:sia vastaan Pihlajamäen uudella stadionilla.

Gnistanilla kulkee kolmikosta parhaiten. Kauden alussa peli takkusi, mutta alun kankeuden jälkeen joukkue on löytänyt itsensä.

Tuoreet tappiot KPV:lle, RoPSille ja Jarolle tiputtivat joukkueen kärjestä keskikastiin. Ison loven puolustukseen teki myös loistavan topparin, Luquinhasin, nilkkamurtuma. Mies on loppukauden sivussa.

Helsinkiläisistä joukkueista Gnistan pääsee hyvin maalintekosektorille.

– Meillä on sarjan paras maalintekijä, Douglas Caé, kävelymatkan päästä Jaro-otteluun tullut fani Janne valistaa.

Gnistanin seurarakkauteen synnytään.

– Olen asunut täällä lapsena, seura on jäänyt sydämeen, Tero Hokkanen todistaa ja odottaa Gnistanin olevan sarjan kärjen tuntumassa kauden päätyttyä.

Juska Jylhä tulee Oulunkylään Espoosta asti.

– Asuin täällä lapsena, olen käynyt tuota koulua kentän vieressä. Kaverit pelasivat seurassa. Tämä on edelleen meidän kaupunginosa ja joukkue, Jylhä julistaa ylpeänä.

Oulunkyläläisten peli on ollut vaikeaa, jos vastustaja on prässännyt sitä ylhäältä.

PK-35:llä ja HJK 04:llä pelaamisen ongelmat tiivistyvät samaan ongelmaan; molemmat haluavat pitää palloa. Pelaajat pääsevät hyökkäysalueelle, mutta kumpikaan joukkue ei pääse kunnolla maalintekoalueelle. Maaleja ei synny riittävästi.

Pallokerhossa on kokemusta. HJK 04:n nuoren joukkueen ongelma on tasapaksu pelaaminen ja paikka paikoin yksioikoinen pelaaminen.

Tilanne on pelaajillekin uusi ja vaikea, he ovat tottuneet menestymään Klubin junioreissa.

Valmentaja Mika Väyrysen momentum muutosten suhteen on nyt. Muuten joukkueen visiitti Ykkösessä jää yhteen kesään.

Viikonlopun Musa-voitto helpotti HJK 04:n tilannetta.

Palataan vielä Oulunkylään. Espoolainen herrasmies Ilmari Kuitunen on tullut Gnistan–Jaro-otteluun myös Espoosta asti.

– Täällä on hyvä tunnelma ja hommat toimivat. Olen käynyt täällä noin kymmenen vuotta. Näissä peleissä voi sattua mitä tahansa. Viihdyn täällä erinomaisesti, täällä on hyvät systeemit, Kuitunen sanoittaa.

Oulunkylän Mustapekka-areenalla piipahti myös kulttuurin- ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas). Hän oli ennen ottelua käynyt Gnistanin seuratoimijoiden kanssa keskustelemassa alueen olosuhteiden kehittämisestä.

Sykkiikö sydän keltasiniselle?

-Olen Käpylän Pallon miehiä, Paavo Arhinmäki sanoo.