Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättimuutos HSL:n reiteissä – nämä Helsingin tutut linjat jäävät historiaan 16.8.

Helsingin bussiliikenteeseen tulee poikkeuksellisen isoja uudistuksia maanantaina 16. elokuuta.

Osa perinteisistä linjoista jää historiaan ja osalla reitit vaihtuvat. HSL:n mukaan muutokset ovat "suurimmat moneen vuoteen".

Erityisen merkittäviä muutokset ovat Haagassa, Munkkiniemessä ja Munkkivuoressa sekä poikittaisliikenteessä.

HSL:n mukaan muutoksen syitä ovat muun muassa kaupungin kasvu, uusien alueiden rakentaminen ja lähivuosina liikenteessä aloittava pikaratikka 550.

Ydinkeskustassa ja läntisessä kantakaupungissa lopetetaan linjat 14, 18 ja 39 .

Niiden tilalla kulkevat runkolinjat 20 ja 30, jotka tarjoavat HSL:n mukaan tiheän ja tasaisen vuorovälin. Linjoja ajetaan sähköllä kulkevilla nivelbusseilla, jotka tunnistaa oranssista väristä. Näiden bussien kyytiin voi nousta myös keski- ja takaovista.

Helsingissä historiaan jäävät myös linjat 38, 50, 51 ja 552, jotka korvataan muiden linjojen reittimuutoksilla. Linja 66K lakkaa ja kaikki vuorot ajetaan jatkossa linjan 66 reittiä Tuusulanväylää.

Oransseja busseja nähdään myös Haagan uudella runkolinjalla 40, joka korvaa nykyisiä linjoja 40 ja lakkautettavaa linjaa 43.

Liikennettä ohjataan lisää muun muassa Postipuistoon. Jatkossa sen kautta kulkevat linjat 23 ja 63. Linja 23 jatkaa Ilmalasta Postipuiston kautta uudelle päätepysäkilleen Pirkkolaan, kun 63 kulkee Postipuiston kautta Etelä-Haagan ja Maunulan välisen osuutensa.

Ruskeasuolle kulkee vastaisuudessa linja 506, jonka päätepysäkki siirtyy Meilahdesta Invalidisäätiölle. Linjan 506 reitti muuttuu myös idempänä, kun se alkaa kulkea Viikinmäen ja Pihlajiston kautta.

Linjan 59 reitti taas jatkuu Pitäjänmäentieltä Malminkartanoon, ja Pajamäen osuus jää linjalta pois. Poikittaisyhteyksien rungon muodostavat linjan 59 lisäksi täysin uudistuva linja 52 sekä nykyisillä reiteillään säilyvät 56 ja 57, joiden vuoroväli tihenee.

Useiden lähibussien vuoroväliä harvennetaan säästötarpeiden vuoksi, kertoo HSL.

Tarkempaa tietoa Helsingin bussiliikenteen muutoksista on HSL:n verkkosivuilla.

Bussien reitit muuttuvat Helsingin lisäksi myös Vantaalla Lahdenväylän suunnalla.