Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruuhkautuneen Mannerheimintien "shikaani" poistetaan huomenna – "Kohta on erittäin hankala"

Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksen ruuhkiin on odotettavissa ainakin pientä helpotusta huomisesta lähtien, kun Kasin katutöiden aiheuttamiin liikennejärjestelyihin tehdään muutoksia.

Työmaa siirtyy silloin toiselle kaistalle. Samalla risteyksen läheltä poistetaan shikaani eli hidastusmutka, ja poikkeusjärjestelyjen alue lyhenee.

Katutyöt ovat hidastaneet ja ruuhkauttaneet Mannerheimintien keskustaan kulkevaa liikennettä kevään ja kesän ajan.

Työmaan kohdalla on normaalisti kaksi kaistaa keskustan suuntaan. Toinen kaista on ollut suljettuna noin 60 metrin matkalta.

Kaupunki kertoo, että alueen työmaa kestää 2–3 viikkoa kauemmin kuin keväällä arvioitiin. Työ valmistuu kohdassa elokuun lopulla.

– Kohta on työskentelyn kannalta erittäin hankala, toisella puolella kulkee ajoneuvoliikenne ja toisella jalankulkijat. Kaivantoa on voinut avata vain vähän kerrallaan, Louhintahiekan hankekoordinaattori Marja Jokinen kertoo tiedotteessa.

Kaupunki suosittelee, että erityisesti keskustaan tai Töölöön saapuvat käyttäisivät elokuussa vaihtoehtoisia reittejä.

Kasin katutyöt on katuremontti, joka ulottuu raitiolinja 8 reitillä Kallioon ja Töölöön. Tarkoitus on muun muassa nopeuttaa raitiolinjan 8 kulkua. Samalla uusitaan kadun alla kulkevat, jopa yli sata vuotta vanhat vesiputket ja muu kunnallistekniikka.

Kasin katutöiden on määrä valmistua alkuvuodesta 2023.

Uudet haitaribussit kääntävät jo päitä Helsingissä– kuljettajaa jännittää, miten 18 metrinen bussi pärjää keskustassa: "Kadut ovat niin kapeita"

Jättimäisestä työmaasta tuli asukkaiden silmätikku Töölössä – Nadja, 30, herää aamuisin koviin räjähdyksiin: "Kuin katto tippuisi päälle" 

Kaksisuuntainen liikenne palasi Aleksis Kiven kadun ongelmakohtaan – NCC: "Positiivinen yllätys"

Jättimuutos HSL:n reiteissä – nämä Helsingin tutut linjat jäävät historiaan 16.8.

Seppo, 76, pelkää historiallisten mukulakivien katoavan Helsingistä: "Ei niitä enää paljon näe" – kaupunki keksinyt murikoille uutta käyttöä

"Tämän kaltaisia suorituksia poliisi ei halua nähdä" – Tämä moka voi johtaa jopa ajokortin menetykseen