Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinäkuussa hukkui 35 ihmistä – helle, humala ja huolimattomuus lisäävät riskiä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) median välityksellä kerättyjen ennakkotietojen mukaan heinäkuussa hukkui 35 ihmistä.

Heinäkuun lukema on viimeksi ollut synkempi vuonna 2011. Silloin hukkuneita oli 44.

Tänä vuonna kesä- ja heinäkuussa on hukkunut yhteensä 65 ihmistä.

– Kesän kolme vaarallisinta tekijää ovat humala, helle ja huolimattomuus. Alkoholi on yksi merkittävin tekijä, joka lisää tapaturmariskiä. Tähän kun lisätään huolimattomuus ja helle, ovat täydellisen katastrofin ainekset valmiina, sanoo tiedotteessa SUH:n asiantuntija Niko Nieminen.

Heinäkuun hukkumiskuolemista neljätoista tapahtui uidessa, kuusi vesiliikenteen yhteydessä, kolme veteen putoamisen yhteydessä ja kahdessatoista tapauksessa tapahtumien kulku ei ole selvillä.

Viime kuukauden hukkumiskuolemista kaksitoista tapahtui Itä-Suomen alueella, kahdeksan Etelä-Suomen alueella, kuusi Pohjois-Suomen alueella, viisi Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, kolme Lounais-Suomen alueella ja yksi Lapin alueella.

Maassamme on tänä vuonna tammi-heinäkuun aikana hukkunut kaikkiaan 104 ihmistä. Hukkuneista 61 on miehiä, 16 naisia ja 27 tapauksessa sukupuoli ei ole tiedossa.

Vuosi sitten kuolemia oli vastaavassa ajassa 78.

Viime vuoden heinäkuussa hukkui vain 15 ihmistä.

Suomessa hukkuu tapaturmaisesti vuosittain 100–150 ihmistä. Tilastojen mukaan heistä noin puolet on alkoholin vaikutuksen alaisena.