Täällä on Helsingin uusi sakkorysä – poliisi: "Määräsimme 40 minuutissa 13 liikennevirhemaksua"

Poliisi valvoi tänään paitsi koulutien turvallisuutta, myös pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden ajoa jalkakäytävillä. Sakkoja ropisi Helsingin keskustassa Kaisaniemenkadulla hurjalla tahdilla.

–  On meillä jonkinnäköin haaste jalkakäytävällä pyöräilyn ja sähköpotkulautailun suhteen. Määräsimme yk. Westerbergin kanssa kahdestaan 40 minuutissa 7+6=13 liikennevirhemaksua Kaisaniemenkadulta. Puolet kertoi ajelleensa ensimmästä kertaa jalkakäytävällä, poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein twiittasi keskiviikkona aamupäivällä.

Pasterstein kertoi aiemmin aamulla, että poliisi tarkkailee sähköpotkulautailua keskustan ja Töölön alueella.

Sähköpotkulaudoilla, joiden nopeus on yli 15 km/h ei saa ajaa jalkakäytävällä. Alle 12-vuotias voi liikkua jalkakäytävällä sähköpotkulaudalla ja pyörällä.

Vakavia sähköpotkulautaturmia reilusti yli 100 – lääkärit kertovat karuista vammoista: "Tälläkin hetkellä muutama potilas on hoidettavana aivovamman ja murtumien takia"

Poliisi valvoi koulutietä Helsingissä, sakotti heti –  kuva: "Pahan näköinen tilanne"

Tässäkö syy sähköpotkulautojen väärään ajotapaan? – Pyöräliiton puheenjohtaja HU:ssa: "Ohjaa meidät toimimaan juuri päinvastoin"

Sähköpotkulauta syttyi palamaan Helsingissä – ladattiin yllättävässä paikassa

Joko loppuu jalkakäytävällä ajo? Uusi pyöräväylä Hakaniemeen – "Ei tällä hetkellä paras paikka pyöräilijälle"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut