Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haetko Helsingin kaupungilta vuokra-asuntoa? – Haku muuttuu pian, katso tästä kuinka toimit jatkossa

Jari Pietiläinen

Helsingin kaupungin vuokra-asuntojen asuntohakemukset uudistuvat syksyllä. Asuntoja haetaan jatkossa uusilla asuntohakemuksilla, ja nykyisten asuntohakemusten voimassaolo päättyy.

Kaikkien, jotka haluavat jatkaa asunnonhakua, on tehtävä uusi hakemus. Uudet asuntohakemukset eroavat nykyisistä ja niiden avulla hakija voi kattavammin kertoa tilanteestaan asukasvalinnan tueksi.

Vanhoja asuntohakemuksia ei voida siirtää vanhasta järjestelmästä uuteen, koska ne ovat sisällöltään erilaiset.

Myös asuntohakemusten vahvistamiseen ja sähköiseen asiointiin on tulossa muutoksia syksyllä. Kaikki asuntohakemukset lähetetään jatkossa vahvaa tunnistautumista suosien, esimerkiksi pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

Vuokra-asunnon haun sähköisen asioinnin ympäristö siirtyy pois asiointi.hel.fi:stä.

Uudessa vuokra-asunnon haun sähköisessä asioinnissa voi jatkossa selata omia asuntohakemuksiaan, muokata niitä ja reagoida mahdollisiin asuntotarjouksiin.

Myös Hekan ja Asuntohankinnan Ara-vuokra-asunnossa asuvien vaihtoasunnonhaku muuttuu, kun keskinäistä vaihtoa hakeville avataan oma hakemus.

Jatkossa asunnonvaihtajan on nykyistä helpompi löytää omaan tilanteeseensa sopiva asuntohakemus.