Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kannelmäen vanha ostari pysyy työmaana luultua pidempään – asukas: "En usko, että tänne mitään vetonauloja tulee"

Asuminen: Rakentaminen Kannelmäen vanhalla ostarilla jatkuu vielä viitisen vuotta. Tilalle rakennetaan asuntoja noin 600 ihmiselle.

Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen paikalle tulevien uusien talojen rakentaminen on edennyt hankkeen kakkosvaiheeseen.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että yhdestätoista talosta valmiina on kaksi ja rakenteilla neljä.

– Tällä hetkellä rakennetaan yhteensä neljää asuinkerrostaloa, Asunto Oy Helsingin Melodiaa, Rytmiä, Tempoa ja Tähteä sekä maanalaista parkkilaitosta, toteaa Pohjola Rakennus Suomen hankejohtaja Hannu Hirvensalo.

Alueen viimeisenkin talon on tarkoitus valmistua kesällä 2026. Hankkeen rakentamistahti on hieman hidastunut. Vuonna 2019 Helsingin Uutiset (HU 10.4.2019 ) kertoi, että uudistushanke on kokonaisuudessaan valmis arviolta viiden vuoden kuluttua.

Hirvensalo perustelee viivästystä kahdella asialla.

– Ensimmäisen vaiheen jälkeen isoja suunnitteluratkaisuja, kuten maanalaista pysäköintiä, jouduttiin muuttamaan ja suunnittelemaan uudelleen. Hankkeessa otettiin pieni aikalisä. Toinen merkittävä asia on ja tulee myös loppuvaiheessa olemaan rakennuslupien käsittelynopeus.

Tällä hetkellä vanha ostarialue on melkoisessa myllerryksessä. Rakentaminen on parhaillaan käynnissä työmaa-aitojen takana vanhan ravintola Britannian entisen korttelin kohdalla. Legendaarinen, 1970-luvulta asti ostarilla ollut ravintola on puolestaan saanut uudet tilat ensimmäiseksi rakennetun Alepan talosta.

Ravintolan terassilla istuva Joonas Saariniemi muutti vasta hetki sitten Kannelmäkeen Maunulasta ja pitää muutosta hyvänä.

– Hyvä, että uudistetaan. Palveluiden osalta en usko, että tänne mitään varsinaisia vetonauloja tulee, kun Kaari on aivan vieressä.

Kauppakeskus Kaari sijaitsee noin puolen kilometrin päässä.

Saariniemen seurassa istuva Michael Tähti sanoo, että vanhassa ostarissa oli enemmän nostalgiaa.

– Palveluitakin oli. Tällä hetkellä näyttää siltä, että täällä on vain apteekki ja kauppa. Jos rakennetaan pelkkiä asuintaloja, niin silloin ei ole paljon muuta toimintaa.

Pohjola Rakennuksen Hirvensalo kertoo, että kaupan, apteekin ja ravintolan lisäksi uusista kortteleista löytyy myös jo kampaamopalveluita. Lisää on tulossa.

– Meillä on tarkoitus kasvattaa alueen palvelutarjontaa entisestään kolmannen vaiheen yhteydessä. Kokonaisuudessaan Sävelkortteliin tulee vielä rakentumaan noin 950 neliötä liiketilaa.

Kolmannessa vaiheessa maanalaisten pysäköintitilan rakentaminen jatkuu vaiheittain talojen rakentamisen kanssa.

– Kuitenkin siten, että maanalainen pysäköinti on valmis kokonaisuudessaan arviolta kesällä 2024.

Hankkeen ykkösvaiheessa valmistuneissa taloissa on yhteensä 69 asuntoa. Asukkaita uusissa taloissa on tällä hetkellä arviolta noin 130.

Kannelmäessä kymmenisen vuotta asunut Saana Alawo pitää vanhan ostoskeskuksen purkamista hyvänä asiana.

– Vanha ostari ei ollut enää kovin kaunis. Hyvä, että Alepa tuli takaisin. Apteekkikin on hyvä.

Lue: Kannelmäen uudet kivijalkakaupat avattiin työmaan keskelle – kaikkiaan 11 uutta taloa tulossa

Lue: Nuotti aloittaa Kannelmäen ostarin uudistamisen – tulossa 11 kerrostaloa