Skeittipuiston remontti epäonnistui täysin – kaupunki korjaa virheet: "Myönnämme, että kunnostuksessa on tapahtunut virheitä"

Tullikirjurin skeittipuisto remontoitiin alkukesästä osan käyttäjien mielestä käyttökelvottomaksi. Ensi maanantaina käyttäjiä on tarkoitus kuulla järjestettävässä tilaisuudessa. Sanna Jompero

Sanna Jompero-Lahokoski

Rajun arvostelun kohteeksi kesällä joutuneeseen Tullikirjurin skeittipuistoon aiotaan tehdä muutoksia tulevana syksynä ja kuulla tällä kertaa myös käyttäjiä ennen korjausremontin aloittamista.

Skeittipuistoa koskeva skeittaajien kuulemistilaisuus järjestetään 16. elokuuta. Paikalle on kutsuttu puiston käyttäjiä ja alueen aktiivisia toimijoita.

Kaupunki tiedotti asiasta keskiviikkona ainakin Tapulin Facebook-sivuilla, jonne Helsingin Uutiset (HU 20.7.) jakoi heinäkuussa jutun puiston epäonnistuneesta remontista.

Lue: Kaupungin remontti pilasi skeittipuiston "käyttökelvottomaksi" –  kuva: "Jos tämä on lopputulos, olisi pitänyt jättää kunnostamatta"

Osan käyttäjien mielestä puiston alkukesästä uudistettu asfaltti pilasi puiston jopa käyttökelvottomaksi.

Kaupunki toteaa omassa tiedotteessaan, että kunnostuksesta on paljon palautetta puiston käyttäjiltä.

– Myönnämme, että kunnostuksessa on tapahtunut virheitä. Kunnostus haluttiin toteuttaa niin, ettei puistoa tarvitse sulkea kesän 2021 ajaksi. Virheet korjataan yhdessä Staran kanssa syksyllä 2021.

–  Alueelle toteutettiin yliasfaltointi 4–8 senttimetriä korkealaatuisella asfaltilla. Näin saatiin kaadot uusittua ja vesilätäköt pois ja yhtenäinen asfaltti koko alueen päälle, kaupunki toteaa.

Myös alueen nuoriso-ohjaajat keräävät elo–syyskuun aikana palautetta ja toiveita puistoa käyttäviltä nuoremmilta ala- ja yläkoululaisilta.

– Toivomme, että näiden korjauksien jälkeen skeittipuiston käyttäjät löytävät takaisin paikalle ja puisto tarjoaa jatkossakin elämyksiä kaikenikäisille käyttäjille, kaupunki jatkaa tiedotteessaan.

Alkujaan puiston kesäisen kunnostuksen tavoitteena oli saada alueesta turvallinen kaikille käyttäjille ja löytää pidempiaikainen ratkaisu niin, että jatkossa puisto ei vaatisi jatkuvaa vuosittaista kunnostusta.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut