Helsingin uusi japanilainen ravintola kerää hehkutusta – "En malta odottaa!"

Vironkadusta on kehkeytymässä ravintolakatu, kun toisessa päässä numerossa 11 avautui tänään Ben & Mino’s Sake Bar & Izakaya. Käsityösakea ja kaunista ruokaa tarjoavaa paikkaa on odotettu sosiaalisessa mediassa kuumeisesti.

– En malta odottaa, tuleva asiakas kirjoittaa ravintolan Instagram-tilillä.

Tulokasta hehkuttaa myös Bona Fiden väki, joka uskoo hiljaiseloa viettävän Kruununhaan saavan kilpailijoiden ansiosta aivan uutta eloa.

Sake Bar & Izakayan japanilaisen tarjonnan on voinut kokea tänä kesänä Tampereella, kun se vieraili ravintola Kajon Villit ja Viinit -viikolla.

Uuden yrityksen takaa löytyvät Benjamin Öberg ja Minori Yoshida.

Aivan vierestä löytyy vuosikymmenet toiminut ravintola Keko. Ruokalista on koottu perinteisesti: pizzaa, kebabia, falafelia, salaatteja, uunipastaa ja hampurilaisia – myös vegenä.

Toiseen päähän entisen Anton&Anton -myymälän tiloihin tulee asukkaiden korttelikahvila. Hanketta vetää ruokastrategi ja yrittäjä Niina Hietalahti. Katuosoite on Mariankadun puolella numerossa 16.

– Keskitymme aamiaiseen ja lounaaseen. Illat ja sunnuntait on varattu yksityistilaisuuksille, hän viestittää Twitter-tilillään.

Liisankatu on perinteisesti ollut ravintoloiden valtaväylä, vaikka HOK-Elannon Kolme Liisaa lopetti kymmenen vuotta sitten ja tilalle tuli Alepa.

Perinteitä ylläpitävät yksityiset. Svenska Klubben on avoinna tilauksesta ja lounaat jatkuvat taas syksyllä. Krunan Terden varjojen alla eivät pienet sateet haittaa.

Kolme Kruunua jatkaa klassikkotyylilleen uskollisena ja ”kaupungin parhaat lihapullat” saa niin valkoisten liinojen ääressä sisällä kuin parklet-terassilla ulkona.

Meritullinkadun kulmassa toimiva saksalainen ravintola Zinnkeller sai parklet-terassinsa vuosi sitten ja ulkopaikkoja on myös jalkakäytävällä.

Wiegandin perheen yritys on toiminut samoin askelmerkein vuodesta 1980. Terassikauden jälkeen seuraa Oktoberfest uusine tynnyrioluineen ja sen jälkeen sesongit, kuten Martin hanhi ja mustakeitto.

Onko tässä Helsingin seuraava huippuravintola? – maagisessa osoitteessa toiminut jo liuta Suomen parhaita

"Suomen kallein ravintola" poltti 6 miljoonaa euroa Helsingin keskustassa – nyt sen paikalle aukeaa harvinaisuus

Triplan jättiravintola sulki ovensa lopullisesti – tilalle julkkisten suosimasta Locanda Scappista tuttua ruokaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut