Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Graffitit valtasivat helsinkiläisen ostarin - asukas: "Jättivät mukavan jäljen, ihan huipputyyppejä!"

Uudistaminen: Graffitientekijät maalasivat viime töikseen ostarin seinät. Nyt uudempaa osaa peittävät siniset työmaaseinät. Purkaminen on vihdoin alkanut.

Pihlajamäen osin purettavan ostoskeskuksen ulkoseiniin ilmestyi vielä viime töikseen näyttäviä graffiteja.

Purettavista rakennuksista innostuvat graffitientekijät maalasivat purkukuntoiseksi määritellyt ostarirakennusten uudemman osan seinät erilaisin kuvin ennen rakennuksen purkamisen alkamista.

Pihlajamäessä asuva Hanna-Mari Jaakkola kertoo keskustelleensa viime viikolla ohikulkiessaan graffitintekijöiden kanssa.

– Vaihdoin muutaman sanan yhden maalarin kanssa, joka teki tribuuttia sotaan lähteneelle isoisälleen ja kirjoitti tekstin ”from here to war”. Hän kertoi samalla, että etsivät ympäri Helsinkiä näitä purettavia rakennuksia. Maalarit toivat uudenlaista pöhinää ostarille.

Reilu viikko sitten uusi osa suljettiin lopullisesti ja eristettiin sinisillä työmaaseinillä.

Uudenlaista pöhinää ostarille kaipaavat myös Pihlajamäessä asuvat ja ostarilta tavoitetut Juha Kalliokoski ja Mikko Neimo.

– Makeeta, että tämä uudistuu. Pidän kyllä myös grafiiteista, Neimo toteaa.

Myös Kalliokoski liputtaa sekä uudistuksen että myös väliaikaisten graffitien puolesta.

– Hienoa, että graffitientekijät jättivät ostarille mukavan jäljen. Ihan huipputyyppejä.

Kalliokoski kuvasi graffiteja kännykällään ja pohtii tulevaa.

– Nyt kyllä joudumme odottelemaan ainakin vuoden ennen kuin mitään tapahtuu.

Uuden rakentaminen tulee kestämään yli vuoden. Tilalle on tulossa uusi liiketila, jossa on päivittäistavarakauppa Lidl, ravintola ja Otto-piste. Ostarin omistaa Pihlajamäen Liiketalo Oy.

Ostarirakennuksen viereen on suunnitteilla asuntoja. Helsingin Uutiset (HU 3.7.) kertoi suunnitelmista viimeksi heinäkuussa.

Lue: Ostarin purku alkaa pian, tilalle Lidl ja ruokaravintola – Lähikuppiloiden katoaminen suututtaa Ralli-baarin terassilla: "Lähden baariin Malmille tai Kallioon"

Kalliokosken mukaan moni Pihlajamäessä on odottanut ostariuudistusta, joka on ehtinyt olla suunnitteilla jo pitkään.

– Onhan paikka jo niin näivettynyt. Tätä on jahkailtu lähes kymmenen vuotta. Se on ollut aikamoinen show, kun omistajia on ollut niin paljon.

Helsingin Uutiset (HU 8.11.2016) kertoi ostarin uusista suunnitelmista jo vuonna 2016. Tuolloin ostarille suunniteltiin rakennettavan vuokra-asuntoja sekä liiketilaa.

– Meidän kannaltamme prosessit ovat tuskaisen pitkiä, totesi tuolloin silloisen VVO:n kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen.

Kaikki kiinteistöjen omistajat eivät olleet yhtä mieltä tilojen myymisestä tai kauppahinnasta.

Vieressä sijaitseva vanhempi osa on suojeltu. Sitä ei saa purkaa.

Lue: Ostoskeskuksen alennustila voi kieliä riidasta – vuosia rapistunut helsinkiläisostari on "tyypillinen tapaus"

Lue myös: Pihlajamäen ostari tulossa tiensä päähän – "Uusi osa määritelty purkukuntoiseksi"