Koronamääräykset tiukentuvat pian – näin rajoitukset purevat palveluihin Helsingissä

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ei eilen torstaina linjannut uusista rajoituksista, mutta Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä johtuen muutoksia palveluihin on tulossa.

Helsingin seudulla on hiljattain tiukennettu ravintolarajoituksia ja aluehallintovirasto on rajoittamassa voimakkaasti yleisötilaisuuksien järjestämistä.

Lisäksi 20. elokuuta on voimaan tulossa vaatimus kahden metrin turvavälin mahdollistamisesta kaikissa asiakastiloissa.

Helsingissä kesäkuussa avattujen tai aukiololtaan laajennettujen kaupungin tai sen tytäryhteisöjen palveluihin ei ole tullut muutoksia.

Museot, kulttuurikeskukset, nuorisotalot, kirjastot sekä liikuntapaikat, kuten uimahallit ja muut sisäliikuntatilat, ovat normaalien aukioloaikojen mukaisesti avoinna.

Yleisötilaisuuksiin voi sisätiloissa ensi viikon perjantaista alkaen kuitenkin osallistua enintään 25 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 50 henkilöä. Yhteisyleisömäärää koskevista rajoista voi sisä- ja ulkotiloissa poiketa eriyttämisjärjestelyin eli järjestämällä yleisölle katsomolohkot.

Sisäliikuntapaikkojen omaehtoisessa liikuntakäytössä voidaan ottaa sisään vain puolet normaalista asiakasmäärästä. Varatuilla vuoroilla ja ohjatussa toiminnassa osanottajamäärä on rajattava siten, että osallistujilla on mahdollisuus välttää lähikontaktit.

Sosiaali- ja terveystoimialalla puolestaan palvelukeskusten päivätoiminnot ovat edelleen toistaiseksi kiinni.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut