Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotevastaiset yrittivät tunkeutua helsinkiläiseen kouluun, poliisi otti kiinni kolme 1980-luvulla syntynyttä miestä: "Henkilökunta koki tilanteen uhkaavaksi"

Helsingin poliisi on ottanut kiinni kolme 1980-luvulla syntynyttä miestä, jotka yrittivät tunkeutua helsinkiläiseen kouluun tänään puolen päivän aikaan. Miehet vastustivat koronarokotuksia ja aiheuttivat koulussa häiriötä.

Poliisi ei koulurauhan turvaamisen vuoksi kerro, mistä helsinkiläisestä koulusta on kyse.

– Miehet pyrkivät kouluun sisälle, mutta henkilökunta sai estettyä sen. Henkilökunta koki tilanteen uhkaavaksi, sanoo ylikomisario Jari Taponen Helsingin Uutisille.

Poliisin mukaan miehet olivat kuvanneet ja striimanneet suoraa lähetystä verkkoon. Taponen sanoo, että miesten kuvaaminen oli häiritsevää. Miehet eivät käyttäneet väkivaltaa.

Poliisi oli aamulla kertonut kouluille, että rokotevastaiset saattavat tulla kouluihin, missä rokotuksia järjestetään.

– Kouluja oli ohjeistettu ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen matalalla kynnyksellä. Tässä kävi juuri näin. Ohjeistuksesta oli kulunut vain pari tuntia, Taponen sanoo.

Taposella ei ole tietoa, että muilla helsinkiläisillä kouluilla olisi ollut vastaavia tilanteita tänään.

Poliisi pitää miehet kiinni koulujen sulkeutumiseen saakka. Poliisilla oli paikalla yksi yksikkö.

Poliisi kertoi twitterissä perjantaina ilpäivällä, että Porin keskustassa koulujen läheisyydessä on käynnissä koronarokotusten vastainen rauhallinen mielenilmaus.

Juttua päivitetty Porin tiedoilla 13.8. kello 13.49.