Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinkiläiset mummot innostuivat kokkaamaan pop-up-ravintolassa – asukkaiden vastaanotto yllätti: "Ehdottoman ihania"

Ravintola: Uudella asuinalueella syödään vietnamilaista ja italialaista.

– Palveluita puuttuu, koska tämä ei ole vielä valmis asuinalue, mutta se tiedettiin muuttovaiheessa. Kun muuttaa rakennnusvaiheessa olevalle alueelle, pitää tietää faktat ja hyväksyä ne, Kuninkaantammeen puolitoista vuotta sitten muuttanut Sami sanoo.

Moni Kuninkaantammen asukkaista uskoo alueen kehittyvän. Päivittäistavarakauppaa kaivataan, etenkin jos käytössä ei ole omaa autoa.

– Ruokakauppa saisi olla. Toivottaisiin, että johonkin lähistölle tulee kävelymatkan päähän kauppa, Timo Helekorpi toivoo.

Itsepalvelukaupasta Helekorvella ei ole kokemusta. Italialaisessa ravintolassa Che Buonossa on tarkoitus käydä, mutta koronaepidemian takia odotetaan parempia aikoja.

Triplan jättiravintola sulki ovensa lopullisesti – tilalle julkkisten suosimasta Locanda Scappista tuttua ruokaa

Che Buonon yrittäjä Sertan Öztürk kertoo työskennelleensä vuosien ajan italialaisissa ravintoloissa ja haaveilleensa oman ravintolan perustamisesta.

– Tilaisuus tuli, kun löysin Kuninkaantammen reilu vuosi sitten. Alue on rauhallinen, kaunis ja viihtyisä. Tällä hetkellä palveluita on vielä rajoitetusti, mutta asuinalueen kasvaessa ja kehittyessä niitä tulee varmasti lisää.

Che Buonon terassilla oltiin aurinkoisena päivänä tyytyväisiä. Kare Jantunen piti lounaasta niin paljon, että aikoi kertoa siitä kavereilleen.

– Jos jotain haluaa erikseen mainita, tuo salaattipöytä oli ihan mielettömän upea, harvoin näkee.

Mikäli Kuninkaantammen lähikaupan puuttumisesta löytyy jotakin positiivista, se on yhteisöllisyyden vahvistuminen. Esimerkkinä toimii vietnamilaista kotiruokaa tarjoava pop up -tilauspalvelu.

– Muutimme tänne toukokuussa ja tajusimme pian, että täällä on aika vähän palveluita, Bà kokkaa Kuninkaantammi -sivua Facebookissa ylläpitävä Thi Nga Ho kertoo.

Vietnamin kielen sana bà tarkoittaa mummoa. Kun perheen mummot Sinh ja Mai laittoivat lapsenlapsilleen ruokaa, Thi Nga Ho kysyi, haluaisivatko he kokata myös alueen asukkaille. Mummot haluavat.

– Haluamme tuoda asukkaille iloa ja helppoutta arkeen, että heidän ei välttämättä tänä iltana tarvitse kokata illallista. Raaka-aineiden haku ei ole vain sitä, että haetaan tuosta kaupasta, koska täällä ei ole kauppaa, Ho tiivistää yhteisöllisen toiminta-ajatuksen.

Ensimmäisen kerran mummoilta pääsi tilaamaan ruokaa kesäkuun alussa. Kuninkaantammen ja lähiseutujen asukkaiden positiivinen vastaanotto yllätti, sillä ruoka loppui kesken.

Ruoan maku yhdistää sukujen keski- ja pohjoisvietnamilaiset perinteet. Viimeksi mummot kokkasivat lihanuudelia ja kesärullia. Kuninkaantammessa asuva Tiina Mills kävi noutamassa neljännen tilauksensa kesän aikana ja herkutteli makuelämyksillä.

– Kesärullat ovat ihan ehdottoman ihania. Nämä oikeasti maistuvat vietnamilaiselta ruoalta. Nyt vien siskollekin maistiaisia.

Mills kertoi toivovansa, että Kuninkaantammen alueelle saadaan entistä enemmän erilaisia ruokakulttuureita.

Helsingin uusi japanilainen ravintola kerää hehkutusta – "En malta odottaa!"

Onko tässä Helsingin seuraava huippuravintola? – maagisessa osoitteessa toiminut jo liuta Suomen parhaita