Vapaana riehunut kissa hyökkäsi kahden pikkutytön kimppuun – paikalle hälytettiin poliisi ja kissakuiskaaja Laura

"Kissakuiskaaja" Laura Pulli sai kissan paljain käsin kiinni. Katja Noro/Rekku Rescue ry

Tiina Örn

Vapaana liikkunut naaraskissa puri ja raapi kahta kahdeksanvuotiasta tyttöä maanantai-iltana Korson suuralueeseen kuuluvassa Metsolassa, kertoo Vantaan Sanomat .

– Kissa on liikkunut jo pidemmän aikaa "Toyotan kulmassa" Korsossa, kertoo kissan myöhään maanantai-iltana kiinni ottanut Rekku Rescue -yhdistyksen vapaaehtoinen Laura Pulli.

Peltomyyränkujan ja Korpivaarantien risteyksessä majaillut kissa on Pullin mukaan aiemmin käyttäytynyt koiria kohtaan aggressiivisesti, mutta ollut ihmisille ystävällinen.

– Kissa on hyökkäillyt kuulemma jopa isojen, keskikokoista huomattavasti suurempien koirien päälle.

Kissan hyökkäyksen kohteeksi joutuneet tytöt olivat aiemmin saaneet silittää ja rapsuttaa kissaa. Maanantaina tytöt liikkuivat koiran kanssa alueella, jonka kissa on ilmeisesti ottanut omaksi reviirikseen.

– Kissa oli hermostunut koirasta ja sijaisaggressiona purrut ja raapinut tyttöjä. Tytöt joutuivat käymään lääkärissä hoidattamassa purema- ja raapimahaavojaan ja he saivat antibioottikuurit, Pulli kertoo.

Hyökkäyksen jälkeen kissasta oli tehty ilmoitus poliisille.

– Joku oli soittanut, että Korsossa on vapaana aggressiivinen kissa, joka käy ihmisten kimppuun.

Kissa toimitettiin yöllä Viikin löytöeläintaloon. Katja Noro/Rekku Rescue ry

Poliisi ei kuitenkaan saanut kissaa kiinni ja noin kello 22 aikaan SEY:n eläinsuojeluneuvoja soitti Pullille ja kutsui hänet paikalle "kissakuiskaajaksi".

– Asun lähellä. Olin jo kotihousut jalassa ja menossa peiton alla, kun kutsu kävi.

Pulli pakkasi mukaan hanskat ja loukut ja otti kaverikseen toisen lähellä asuvan pitkään eläinsuojelutyötä tehneen vapaaehtoisen.

Kissa kävi Pullin mukaan niin kierroksilla, etteivät poliisit saaneet sitä kiinni. Jos kissaa ei olisi saatu kiinni, yhtenä vaihtoehtona olisi ollut kissan ampuminen, Pulli sanoo.

– Menin maanittelemaan kissaa, ja aidan takaa kuului vain vaimea miu. Sain kissan paljain käsin kiinni. Se ei tehnyt kiinniotettaessa vastarintaa.

Kissa toimitettiin Viikin löytöeläintaloon.

– Katsoimme tarkoin kissan nisät, ettei se ole imettävä. Tarkistimme varmuuden vuoksi myös kaikki puskat. Kissalla ei ole pentuja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut