Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin asennetaan 17 uutta peltipoliisia – näihin paikkoihin ne tulevat

Helsinkiin on tarkoitus asentaa tänä vuonna jopa 17 uutta peltipoliisia eli liikenneturvallisuuskameraa.

Kameroita sijoitetaan tasaisesti eri puolille kaupunki.

Koskelantielle kameroita on tulossa kahteen eri kohtaan. Ydinkeskustaan tolppia tulee Kaisaniemenkadulle ja Pohjoisrantaan.

Uusia tolppia pitää odotella kuitenkin vielä tovi.

– Tämän vuoden kohteiden maanrakennustyöt alkavat olla hyvällä mallilla. Pylväät ja laitekotelot hankitaan tämän vuoden puolella ja niiden asennus alkaa todennäköisesti loppuvuodesta. Uusia liikenneturvallisuuskameroita saattaisi siten olla käytössä alkuvuodesta 2022, sanoo tiimipäällikkö Inga Valjakka Helsingin kaupungilta.

Valvonnalla pyritään vähentämään liikenneonnettomuuksia, jotka aiheutuvat ylinopeudesta tai punaista päin ajamisesta. Kameroilla voidaan jatkossa valvoa myös esimerkiksi bussikaistojen väärinkäyttöä, sekä matkapuhelimen ja turvavyön käyttöä ajon aikana.

Kaupunki kertoi alkuvuodesta, että kameroiden paikkojen valintaa ohjaavat onnettomuusmäärät ja koettu turvallisuus, liikennemäärät, nopeusrajoitus ja alueelliset seikat kuten esimerkiksi koulujen läheisyys.

Viime vuonna Helsinkiin asennettiin 11 peltipoliisia. Ne otettiin käyttöön tämän vuoden helmikuussa.

Vuoteen 2025 mennessä uudenmallisia tutkatoimintoon perustuvia kameroita tulee Helsingin kaupunkikuvaan 70 kappaletta. Tämä tarkoittaa noin 14 tolpan vuosittaista asennustahtia.