Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme kerrosta lisää taloon Sörnäisissä – suunnittelija: "Mahdollista saada myös enemmän palveluita alueelle"

Rakentaminen: Sörnäisissä sijaitseva taloyhtiö on hakenut lupaa rakentaa kolme lisäkerrosta. Uusien asukkaiden määrä on 18.

Lisää asuntoja sekä taloyhtiölle yhteisiä tiloja lisäkerroksia rakentamalla. Kuulostaa järkevältä.

Sörnäisissä sijaitseva taloyhtiö aikoo rakentaa kolme lisäkerrosta vuonna 1961 valmistuneeseen taloon.

Kaavamuutos on ollut vireillä.

– Kaava mahdollistaisi samalla myös saunan ja yhteisten terassitilojen rakentamisen talon ylimpään kerrokseen. Kattoterassi tulee rakentaa talon yhdeksänteen kerrokseen, toteaa suunnittelija Juuso Ala-Outinen kaupungin asemakaavoituspalvelusta.

Kaupunginhallitus hyväksyi viime viikolla Sörnäisten Kulmavuorenkatu 4:n asemakaavan muuttamisen.

Rakentaminen tiivistää kaupunkirakennetta.

Helsingissä on viime vuosina ollut muutamia vastaavanlaisia hankkeita, joissa kerrostaloihin on rakennettu lisää kerroksia, mutta suureen lentoon lisäkerrosten rakentaminen ei ole lähtenyt.

Muun muassa Hämeentiellä kerrostaloa on korotettu kolmella ja Myllypurossa kahdella kerroksella.

Lue: Lisäkerroksia kahteen kerrostaloon Kurvissa – kuva

Sörnäisissä lisärakentamisen tavoitteena on mahdollistaa tontin täydennysrakentaminen joukkoliikenteen solmukohtien läheisyydessä.

Kaava mahdollistaa 1 060 kerrosneliömetriä lisärakentamista Kulmavuorenkatu 4:ssä sijaitsevaan kerrostaloon. Asukasmäärän lisäys on 18 uutta asukasta. Lisärakentamisen katsotaan nostavan alueen arvoa.

– Rakentaminen tiivistää kaupunkirakennetta. Näin on mahdollista saada myös alueelle enemmän palveluita. Totta kai aina kun tehdään täydennysrakentamista, on katsottu, että se nostaa alueen arvoa, Ala-Outinen toteaa.

Lisäkerrosten suunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Iiro Mikkola. Lisärakentaminen on arkkitehti Iiro Mikkolan mukaan hyvä tapa saada uusia mielenkiintoisia asuntoja Helsingin keskustaan, jossa on jo valmiina palvelut sekä infrastruktuuri.

– Lisärakentaminen on myös oikein toteutettuna hyvä tapa yhtiöille kehittää kiinteistöään, tehdä samalla peruskorjauksia ja lisätä asuinviihtyisyyttä.